Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

Psema 

všechny recenze uživatele

Coenovská tuctovka, která měla snad raději zůstat v osmdesátých letech. Ačkoli Clooney se svým dvorním spolupracovníkem Grantem Heslovem scénář podle všeho upravovovali, aby mu dodali aktuální říz, na filmu to není vůbec poznat a absurdní příběh o chlápkovi z předměstí, který chtěl oblafnout úřady, aby přišel o všechno, nenabízí nic, co bychom od Coenů neznali. Nabízí se otázka, jak dlouho se Coenům bude dařit udat stále stejný příběh, na druhou stranu film v základních parametrech rozhodně funguje a nabízí řadu individuálních scén, které dokáží pobavit (kraluje pojišťovák Oscara Isaaca). Zamrzí však to, že je Clooney nedokázal pospojovat se stejným kumštem jako to umí právě bratři Coeni. [TIFF17] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se tvůrcům nepodařilo film více oživit, protože jinak nabízel kvalitní retro atmosféru, typické "coenovské" násilí i černý humor, takže výsledek mohl být mnohem lepší. Místy jsem se totiž lehce nudil a zapracování problémů černošské rodiny do příběhu mi přišlo úplně zbytečné. Kromě těchto připomínek jsem byl se snímkem vcelku spokojen, slušně jsem se pobavil a vidím to na 3*+. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Idylka amerického predmestia 50.rokov. Dokonalé domy s precízne zastrihnutým trávnikom a naleštenými autíčkami na príjazdovej ceste, v ktorých žijú dokonalé rodinky v perfektnom oblečení s uhladenými účesmi. Prvých 15 minút vyzerá ozaj výborne a máte veľké očakávania - od fešnej upútavky na mesto Suburbicon cez úhľadne zoradené domčeky až po prvý cudzí element - negerskú rodinu. Nechýba čierny humor a zaujímavé postavičky, ku koncu nás čaká nárast prekvapení. George Clooney siahol po námete, ktorý ležal roky v šuplíku bratov Coenovcov, a skombinoval ho s úplne odlišným príbehom podľa skutočnej udalosti. Snímka je pomerne zábavná, zaujímavá a určite bola točená s Clooneyho najlepšími úmyslami. A divákovi zostanú po filme skvelé dojmy. Suburbicon je zvláštnou zmesou dobrých nápadov a veľmi zvláštnych rozhodnutí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

George je samorost, ještě se v něm moc nevyznám co se režírování týká, ale tady u mě zabodoval. Jasné nosné téma s myšlenkou a ne jednou V druhé řadě je a doufám, že to bude i jediný film, kde mně byla Julianne strašně protivná, brrrrr....kdo umí, ten umí, ale Matt jí byl těsně v patách. Klučina už zmáknul tolik rolí, že snad i Matta může strčit do "kapsy", byl skvělý a sympaťák jako vždy. Celé to bylo zabaleno do retro atmosféry a ideálního městečka k přebývání Suburbicon, ale pak se to všechno nějak zvrtne. To, co bych chtěla ocenit, je ta stupňující gradace. Už jsem v to ani nedoufala. Ale chápu, že ne každého tahle forma zpracování osloví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $5,775,178Tržby Celosvetovo $12,751,667▐ Ako to len môže dopadnúť keď sa Clooney spojí s bratmi Coenovými. Máme tu ďalší bizardný film, ani nie čiernu komédiu, skôr čiernu drámu, ktorá načrie hneď niekoľko tém - rasové nepokoje, využívanie rodinných príslušníkov na poistné podvody. Herecky dobre zahrané, retro atmosféra splnená, aj keď len filmový priemer, ktorý sa ale oplatí vidieť. /60%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama