Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

jefff 

všechny recenze uživatele

Temnota dětské duše je režisérsky nezvládnutý horor o temných místech mysli. I když je po celou dobu filmu vidět, že určitá snaha o vybočení s průměru tu je, nezkušenost režiséra vše strhává a ruší. Na filmu šlo vidět, že rozpočet nebyl zrovna obřích rozměrů, což nemusí být vždy na škodu. Herci jsou mizerní, pouze dětská dvojice odvádí alespoň standartní výkon. Nic moc tedy... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád anglické filmy. Nepáčia sa mi anglické horrory. Zopár som ich už videl a z prevažnej väčšiny to bola len nuda a strata času. Takže do titulu "Temnota detskej duše" (In a Dark Place), ktorý bol natočený v anglicko-luxemburgskej koprodukcii som sa veru moc nehrnul. Pustil som si ho viacmenej z donútenia. Mal to byť vraj vynikajúci ducharský horror plný napätia a ponurej atmosféry. Nič také mi však nebolo dopriaté. Zahliadol som len zmätený príbeh mladej, traumatizovanej Anny, ktorá sa zamestná ako opatrovateľka dvoch podivných detí. Nuda od začiatku až do konca. * ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Film s takovým názvem jsem si nemohl nechat ujít, notabene když hlavní roli hraje Leelee Sobieski, notabene když jsem odhalil, že jde o x-tou adaptaci duchařské klasiky Henryho Jamese Turn of the screw, jejíž předchozí zpracování NÁVRAT MRTVÝCH s Patsy Kensit mi dost utkvělo. Oproti němu měla bohužel TEMNOTA zlomkový rozpočet, takže vypadá odporně televizně, ale rejža to přesto předem nevzdal a i když nic originálního nepředvedl (soustředíc se nato, co nejčastěji Leelee před kamerou vykoupat), nenudil jsem se a dokonce měl párkrát i nahnáno. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

twinpeaks vraví, že na druhý deň na neho prišlo akési "uvedomenie" a on zrazu s "waaaau" efektom pochopil ten divný priebeh filmu a ešte divnejší koniec. No... asi som tupec, ale na mňa žiadne uvedomenie neprišlo ani po dni, ani po týždni, ani po roku :) tak dám hviezdičku za film ako taký a ďalšiu za faaakt dosť dobrú Leelee... ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Nějaké duše tam byly , nějaké děti se tam taky poflakovali a temnota se projevila, když jim asi došli prachy a byli tam nějakou tu dobu po tmě. Jinak úplně mimo mísu film. DVD jsem někomu daroval s tím, že se na to musí podívat , jen abych to nemusel vozit domů. Zařadil bych to do kategorie Z jako zbytečné ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama