Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (1 089)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nač jsou hezoučké vizuály, sympatické odtržení od bájí i historie (lepší se vyhnout, než zprznit, no ne? :), solidní obsazení (jen ten Cavill je bohužel matný) a rámování filmu tvořícím se mýtem, když děj nedává v zásadních momentech smysl (nalezení luku, jeho ztráta, o boží idiocii v závěru ani nemluvě) a Tarsem opětovně selhává ve chvílích, kdy má zařadit vyšší číslo na převodu. Úvodní dvacetiminutovka s nastolením motivací a základním rozvržením figur super. Jakmile se ale Theseus vydá na výpravu, začne zdrhat před ropnými tsunami (scénograficky je skok na lano úplně mimo, protože ten útes v předchozích záběrech prostě není) a Tarsem musí nějakým způsobem nakousnout interakci mezi postavami, jakoby filmu spadnul řetěz a do epického finále se za zvuků genericky prázdných dialogů jenom dokodrcal. Což logicky rezonuje v místy až smrtelnou nudu (hlavně rozhovory s oblečenou Freidou), již jen horko těžko vyvažuje závěrečná božsko-titánská sešlost, jež si s logikou tyká v podstatě stejně jako loňský Souboj Titánů. P.S.: Plastová brnění byly možná záměr, mizerná konverze do 2,5D ale určitě ne. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako sa tak pozeram na filmografiu rezisera Tarsema Singha, natocil za 10 rokov len 3 filmy - krimi thriller CELA (2000) s Jennifer Lopez, dramu PAD (2006) a tento film. Vsetky 3 filmy sa odohravaju v inych casoch, maju ine pribehy, ale spolocne maju zvlastne krasne vizualne zabery. Je sice pravda, ze v tomto filme uz originalny vizual nebol, kedze sme to videli uz v Snyderovom filme 300: BITVA U THERMOPYL (2006) a trosku mi niektore brutalne zabery pripomenuli bitky zo serialu SPARTAKUS (2010) s Johnom Hannahom, ale nenudil som sa tak, ako som to pred pozretim filmu ocakaval. Takze film ma bavil, Mickey Rourke bol skvely zaporak - tie ulohy mu sedia, takze nemozem dat 3 hviezdicky. ________ Henry Cavill - (Theseus) +++ Mickey Rourke - (Kráľ Hyperion) +++ Stephen Dorff - (Stavros) +++ Freida Pinto - (Phaedra) +++ Luke Evans - (Zeus) +++ John Hurt - (Starý muž) +++ Joseph Morgan - (Lysander) +++ Anne Day-Jones - (Aethra) +++ Peter Stebbings - (Helios) +++ Isabel Lucas - (Athena) +++ Kellan Lutz - (Poseidon) +++ Steve Byers - (Heracles) +++ (Videl v 3D kine 23.11.2011) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je moje hodnocení úplně pravdivé a objektivní. V kině jsem seděla s téměř otevřenou pusou a po představení jsem zase měla pusu plnou kritiky. Dívalo se mi na to moc hezky a všechny ty efekty a překrásné záběry byly hodně líbivé. Uši si také nemůžou stěžovat. Herecké obsazení moc dobré, ale nějakou dobu mi tam neseděl Henry Cavill. Dějově by se tomu asi dá také mnoho vyčíst. Mně u toho ale nejvíc chybělo nějaké vyvrcholení, které divák u takového filmu nutně potřebuje. Takhle jsem měla pocit, že se nic moc neděje. Slabší 4*. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Stylový záporák, sexy princezna a samozřejmě talentovaný prosťáček s těmi nej. úmysly. Ano, správně. K mému obrovskému údivu mají Immortals narozdíl od novodobých Titánů všechno, co by měla moderní pohádka pro dospělé(?) mít. Před čím ale musím vážně smeknout, jsou skvěle nasnímané slow motion bitky, které tu narozdíl od druhého Sherlocka nerušily děj a byly tak více než vítané. Jojo, takovým filmům plátno sluší - 75%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předvídatelné, nelogické a v mnoha momentech odporně patetické až laciné; především všechny scény s olympskými bohy a Théseovým proslovem působily spíše parodickým než héroickým dojmem. Nicméně vizuální stránka se vším, co v 2D přináší, mě bavila a díky okrovému zbarvení, kostýmům, lokacím (a samozřejmě i polonahým hercům) se na to, podobně jako na Třístovku, dalo dívat více než dobře. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Luke Evans (Zeus) kvôli úlohe zhodil takmer 15 kilogramov za sedem týždňov - v niekoľkofázových tréningoch. (Greenpeacak)
  • Řekové používají římské meče gladius, které v době, do které je film situován, neexistovaly. (De1never)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama