Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Krásný film natočený podle knižní předlohy. 112 minut naprosté strnulosti stejně jako u Shawshenku, co se týká svého žánru drama/horor, tak s tím souhlasím, herectví je perfektní hlavně Colin Firth pro mě největší záporák a zhýralec s filmu, Ben Barnes v roli Dorina se také pěkně předvedl, řekl bych, že svojí roli zvládl bravurně. Co se týká horu atmosféra je stále temná, potěší i jedna vražda a pár lekaček z obrazu. Já si film užil a asi si ho pustím ještě několikrát. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy musím poznamenat, že tento film je podle mého názoru jen směšným pokusem o její zpracování.. Nesálá z něj ta správná atmosféra, kterou bych si představovala. Na druhou stranu ale toto zpracování je uděláno trochu z jiného úhlu pohledu, než z toho, jež zastávám já. Je modernější a tak chápu, že si mnoho příznivců najde :) Já nečíst originální Wildeovo dílo, taky bych šla možná s hodnocením nad průměr.. ale takhle - to prostě nejde.. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To byly krásné časy, když jsem v ca 11 letech počal zkoumat rodičovskou knihovnu a objevovat v ní třeba povídky E.A.Poea, příběhy Sherlocka Holmese, detektivky Agathy Christie... a třeba i knihu povídek Oscara Wildea, která nesla název Cantervillské strašidlo a jiné prózy. Obraz Doriana Graye se mi tehdy zalíbil hned napoprvé a vryl se mi dobře do paměti, takže jsem byl netrpělivě zvědavý, jak dopadne jeho současné filmové zpracování. A věru nejsem vůbec zklamaný, naopak. Má přitažlivou dekadentní atmosféru mé oblíbené epochy "fin de siécle", slušné herce, hezkou výpravu, a i když je film možná trochu zbytečně dlouhý a knižní předlohy se nedrží úplně věrně, nenudil jsem se a líbil se mi. Určitě víc, než tématicky trochu podobný The Raven s Johnem Cusackem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem se dost nudil a měl jsem co dělat, abych oka nezamhouřil. Ačkoliv to vypadá, že si Dorian užíval života plnými doušky, v podání režie Olivera Parkera se zmohl akorát na postelové hrátky s holkama, někdy teda i s klukama, jak bylo možno vidět (teda né uplně, naštěstí a i tak to stačilo) a na hrátky s čertem. :-) Přitom se mohlo jednat o slušnou děsivou! podívanou. Takto jenom nuda, děs, běs... 35% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nemůžu přemluvit dát čtyři hvězdičky, i když bych moc chtěla. Co se herecké strány týče - naprostá spokojenost. Ale co do děje, to už bohužel ne. Snad už od půlky filmu jsem se dívala, kdyže to má končit, protože to celé bylo jaksi roztahané a až moc natažené.. Nezachránil to ani skvělý obraz (a teď nemluvím o Dorianovi :). Možná filmu ale křivdím, knihu jsem totiž nečetla, znám pouze jakousi dějovou kostru, tak nevím, nakolik byly ony roztahané scény (ano myslím tím orgie v nejrůznějším stylu) autentické. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama