Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy musím poznamenat, že tento film je podle mého názoru jen směšným pokusem o její zpracování.. Nesálá z něj ta správná atmosféra, kterou bych si představovala. Na druhou stranu ale toto zpracování je uděláno trochu z jiného úhlu pohledu, než z toho, jež zastávám já. Je modernější a tak chápu, že si mnoho příznivců najde :) Já nečíst originální Wildeovo dílo, taky bych šla možná s hodnocením nad průměr.. ale takhle - to prostě nejde.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mizerně pojatá první část dost sráží celý film. Jednu scénu tu máme Doriana, jak vyjukaně kouká na nádraží, v další scéně se zamiluje a okamžitě zasnoubí, najednou se účastní orgií, pak zase brečí, vzápětí je zase v klidu a jde zas do bordelu... No prostě divný. Ale jakmile začne bejt zlej se kvalita zvedá. Dobrý vizuál, hodně dobrá hudba a solidní výkony Bena Barnese a Colina Firtha a většiny ostatních vedlejších postav. Povedly se scény s obrazem, ačkoliv samotný obraz tam zas tak často vidět není. Konec by možná mohl být lepší, ale byl docela uspokojivý. A tak by se koneckonců dal shrnout celý film. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kniha je samozřejmě lepší, ale na to s jakými obavami jsem do toho filmu šel, mě velice příjemně překvapil. Barnes hraje víc než solidně (kdo by to byl do něj řekl) a Firth taky tak. Atmosféra se spíš podobá hororu než Wildeově obrazu, ale není to úplně na škodu. Místy byl snímek skutečně mrazivý. Triky jsou slabší, ale přece jen jde o výhradně britskou produkci takže jim člověk může aspoň přičíst body za snahu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je rozhodne najväčšou devízou tohto filmu, také farbisté zobrazenie starého Londýna som naposledy videla hádam len v Mary Reilly. Ostatné zložky sú takisto nadpriemerné, z výsledku cítiť britskú dôkladnosť a trochu plochého Bena Barnesa s prehľadom zatieňuje skvelý Colin Firth. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek - zhmotnění se obličeje, nůž, krev, molo a pěkná hudba, dodá snímku ponuré prostředí. CITÁT - O rok dříve........... Zajímavé jsou i dialogy. Zvláště ty mezi třema hlavníma aktérama. Dorian, Henry a malíř Basil mezi sebou rozpoutávají břitké rozhovory, které je zajímavé sledovat. CITÁT - V Anglii toužím změnit jen jedno - počasí.......... Vžijeme - li se do ponuré postavy Doriana Graye, zjistíme, že příběh se táhne v heslu sex, drogy a alkohol, přidejte ještě tamní novinku - cigarety a máme všech pět pohromadě. Hledáte tu pátou ? No tou je přece smrt. CITÁT - Máte tady gin ?......... Vše se začíná stupňovat. Sex je tvrdší, alkohol také, drogy zabírají a smrt je už kousek. CITÁT - Hranice neexistují.......... Jak zlověstné. A kdo ví, jak vůbec vypadá původní obraz Doriana Graye ( Ben Barnes ), který nakreslil malíř Basil ( Ben Chaplin ) a který by tak rád viděl přítel Henry ( Colin Firth )? CITÁT - Jsem Bůh.......... Drogy, sex, alkohol, utrpení i rozkoš a ...smrt. Natočeno podle novely "The Picture of Dorian Grey", kterou napsal Oscar Wilde. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)
  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)

Reklama

Reklama