Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (127)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rolland (Steven Seagal) je jedním z elitních detektivů v L.A. Při jedné akci jej ale zradí a postřelí jeho parťák, a i když Rolland přežije, je kvůli svým zraněním odvolán od policie. Přijímá nabídku svého dávného přítele, že bude dělat bodyguarda jeho dceři. Na první pohled jednoduchá práce, ale jen do té doby, než Rolland zjišťuje, v jakých obchodech jeho přítel jede a kdo všechno si přeje jeho smrt ... Čekal jsem obvyklou Seagalovinu, a už jsem si pomaličku připravoval nějaký hodně peprný komentář (napadaly mne fráze typu "Už zase Stevene" a podobně). Jenže musím říct, že jsem byl docela mile překvapenej - jasně, od tohoto filmu nelze čekat žádný intelektuální nářez, ale Hlídač ani nepůsobí tak stupidně jako většina ostatních Seagalových filmů, a pokud semtam zamhouříte oko nad nějakou tou nelogičností (na začátku náhodou velký Steven zachrání neteř svého řidiče, aby pak na konci mohl požádat její bratry o pomoc, kterou samozřejmě vůbec nepotřebuje) - ale to už tak bývá. Steven se taky drží trochu zpátky, a při své tělesné konstituci se nepokouší o žádné akrobatické prvky, ale efektivně likviduje jednoho protivníka za druhým, a tak to má být, že ano.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z filmu zhrniem v bodoch: Pribeh - dava zmysel, sceny na seba nadvazuju a hlavne film neobsahuje skoro ziadne sokujuce zmeny charakterov jednotlivych postav (tu jednu si film odbije nastastie na zaciatku ) - jednoznacne pokrok oproti niektorym nedavnym Seagalovkam. Namet je sice klisoidny (Osobny strazca, Man on Fire atd na x-tu), ale ja mam tento typ priamociarych pribehov rad, takze som bol zvedavy na jeho spracovanie, ktore bolo bohuzial velkym sklamanim. Tempo bolo vrazedne pomale. Tvorcovia sa asi kvoli nedostatku penazi prve 2/3 filmu sustredili na dramaticku cast plnu hroznych dialogov, ktore by nemali sancu uhrat ani kvalitni herci, nie to este Seagal. Herecke vykony - Seagal sa pocas filmu celkom dost casto usmieva, takze to moze niekoho zaujat. Potesilo ma, ze to dievca ktore Seagal strazil nebolo take rozmaznane a nesympaticke ako sa na prvy pohlad zdalo. Jej otec bol sice blbec, ale aspon sympatak. Filmu citelne chyba poriadny hlavny zaporak, alebo aspon nejaky jeho nabuchany poskok, aby sa divak mohol tesit na finalnu bitku. Niekolko krat pocas filmu proste nabehne na Seagala niekolko no name manikov, ktorych lavou zadnou Seagal bleskovo zmasakruje. Bitky - su sutredene do poslednej tretiny filmu a aj ked su natocene celkom prehladne a vacsinou fakt vidno Seagala, tak su zrychlovane aj zakladne chvaty ako svih rukou. Bohuzial su velmi kratke. O nieco dlhsie su dost zle natocene prestrelky. Kamera ma divne svenky, strih je dost chaoticky. Najvelkolepejsou akcnou scenou mala byt hrozna nahanacka dvoch aut, ktorej chyba poriadna dynamika. Dabing - plusom je, ze Seagala po dlhsej dobe dabuje Stepnicka, ktory mu dodava aspon trochu hereckeho talentu. Bohuzial dost velke postavy vo filme nadabovalo aj vsadepritomne neznesitelne daberske trio: Svarc, Mahdal, Tuma. Celkovo sa jedna asi uz o Seagalovsky klasicky hrozny standard a ja definitivne nad nim lamem palicu. Nadeje vkladam uz len do jeho cameo vystupu v Machete. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase parádní Seagal. Opravdu, po těch sra*kách co sem v poslední době viděl, je tohle pořádná akční podívaná, bez těch jeho špeků. Je pravda, že kdyby nevynalezli dlouhý kabáty, tak by jeho triko formovalo jeho nevypracovanou postavu, ale film se mi i tak líbil. Sice na akčních scénách (při boji zblízka) je vidět hodně krátkejch střihů, protože by to asi pan Seagal neustál, ale já sem si svůj zážitek vychutnal. Nemůžu proto jinak a dávám... 65% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Steven je opravdu zpět a v celé parádě.Souboje mají slušnou choreografii,nový režizér jde opravdu vidět, příběh je důmyslný a propracovaný.Je tu také jedna velmi pěkná autohonička se střelbou a ta závěrečná část,kdy Seagal příjde osvobodit tu holku od teroristů.Přestřelky jsou velmi dobře natočeny, není ani náznak po bloudivé kameře,broky z brokovnice se krásně zavrtávají do nepřátel a kulky sviští kolem zdí, je cítit napětí a strach.Opravdu perfektní film, ale na jeho starší filmy to už nemá. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších seagalovek. Steven už je v letech,takže zběsilou akci člověk ani očekávat nemůže, ale mile mě překvapilo, že Steven od posledního filmu co jsem viděl, něco zhubnul,dýchá už normálně a co mě zarazilo nejvíc, souboje už nejsou dělaný ve stínu,takže skutečně vídíte Seagala jak rozdává rány a kupodivu i kope. Není to sice žádný výkvět kinematografie,ale příjemný nenáročný pokoukání. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama