Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Praxis 

všechny recenze uživatele

To se vážně natočilo v devadesátkách? No, vlastně že mě to překvapuje. Drsný syrový pohled na pražskou galerku v moderním pojetí nalajnovanou na prostituci a věci kolem ní. Nijak zábavné to není, film tratí na chudinkém rozpočtu, naprosto tragických hereckých výkonech a i když se na něj odkazuje řada recenzentů Párty Hard,že tenhle film je hodně filthy, tak ve výsledku je to dost nuda... 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád nejrůznější úchylárny a bizarre, ale tohle byl vážně docela solidní humus. Hlavně tedy svým tématem a zpracováním (homosexuální tématika, dětská prostituce, drogy) – to všechno jde naprosto mimo mou osobu a hnusí se mi to. Musím ale uznat, že tenhle kousek polského režiséra byl tedy vážně „síla“. Vulgárních hlášek tu byla celá řada, některé i docela humorné, špinavost tomu taky nechyběla – herecké výkony v rámci možností taky dobré, místy sice až moc zdlouhavé, ale i tak si to průměrné ohodnocení za svou „jinost“ zaslouží. Vidět už to ale taky znovu nechci! ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Kolik je ti? - Patnáct. - A co děláš? - Co si zaplatíš... Brutální výlet do devadesátek za pány ze dna jezera, k trochu jinému hotelu, než před kterým tenkrát šlapali Keanu s Riverem v Mém soukromém Idahu. Tenhle krutý film mě kdysi dost vyděsil - a to i přes řadu temně komických momentů, třeba kolem toho, jak se v Krysím doupěti mezi gulášovkou a bičíky točí kovbojky... ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna planoba, toto dielo. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie, po hereckych vykonoch niet ani chyru..... a herci hrali hovno. Plus uchylarny, kopa uchylarien. Uchylarny ja osobne nenavidim! A to hlasam v zivote Peace, Tolerance, Love, Empathy - ale sex len hetero! Takze zas a strucne : Ak nahodou na toto narazite, najdite si radsej bod na stene /nejaku vadu omietky, spatne omalovane miesto/, natiahnite budik na 130 minut, zafixujte svoj zrak na to miesto a cumte nan az do zazvonenia budika. Jo, jo -prave ste uzitocnejsie stravili cas nez pozeranim tejto koniny. Jo, a ak by ste sa zacali nudit, mozete si najst na stene body dva a obcas prebehnut zrakom medzi nimi. 0 % ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů se už budu jedině opakovat, zdá se totiž, že film má jen dva proudy diváků. Ty, které naprosto dostal a ty, kteří řeší nedokonalou režii atd. a film posílají kamsi. Já se budu řadit k těm prvním. Mandragora je šokující, realistická, napínavá, syrová, má neuvěřitelnou atmosférou a já se nenudila ani minutu. A to že je vidět, že na film asi nebyl tak velký rozpočet je možná jedině dobře. Ono to totiž působí tak, jakože někdo vzal kameru a prostě to natočil tak jak to je = naprosto realisticky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama