Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Riley 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů se už budu jedině opakovat, zdá se totiž, že film má jen dva proudy diváků. Ty, které naprosto dostal a ty, kteří řeší nedokonalou režii atd. a film posílají kamsi. Já se budu řadit k těm prvním. Mandragora je šokující, realistická, napínavá, syrová, má neuvěřitelnou atmosférou a já se nenudila ani minutu. A to že je vidět, že na film asi nebyl tak velký rozpočet je možná jedině dobře. Ono to totiž působí tak, jakože někdo vzal kameru a prostě to natočil tak jak to je = naprosto realisticky. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Na můj styl trošku moc drastické,špatně natočené ale hlvně nerealistické.Když se jdete projít kdy na vás někdo zautočí ???Hlavnímu hrdinovi se děje nerealisticky stále jen to nejhorší,toto rozhodně není nezávislé líčení reality,nejhorší je že se tak snaží tvářit.Pro DDT:Nechápu o co víc je Brno kýčovitější než jakékoliv jiné město ČR. ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tedy, tuším že s inteligecí a vyjadřovacími schopnostmi těhlech ztracených lidí to asi není nijak slavné, přesto mi veškeré dialogy přišly až přehnaně dementní a primitivní. O hereckých výkonech nemluvě. Kvůli tomu jsem filmu nic nevěřila, nic jsem necítila, koukala jsem na to celé jen jako nezaujatý turista, žádný hlubší dojem. Možná dobré jako reportáž, takhle to ale nefunguje. Trochu to zachraňuje výborná hudba. Takže, není to špatné, ale není to, na co si to hraje a co to být mělo. Žádnou šokovanost, či lítost nečekejte, byť ty obrazy k tomu by tam byly. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Grodecki film plánoval jako šokující. Šokující poměrně je ale hlavně tím, že Grodecki ho neuměl natočit. Je to prostě příběh nezodpovědného blba, dělajícího buzikům prostituta, obklopeného partou dalších nezodpovědných kriminálních blbů. Možná, snad, kdyby to mělo slušnou režii a herce co nevylezli z ochotnických představení Dolních Dubňan, bylo by to i dívatelné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ty by ses mě hodil. Pěknej kluk a vyděláš spoustu prachů..... Jméno Wiktor Grodecki dává tušit, že se nejedná o nabídku k pózování na módním molu. Jsem překvapen některými hodnoceními. Nechápu jejich rozladěnost nad nevýraznými hereckými výkony, nedokonalou režií. Já totiž viděl film, u kterýho jsem neměl důvod vzhledem k tématu o těchto bezvýznamnostech přemýšlet. A jestli si někdo myslí, že je to jen účelové zviditelnění, že ,,tato“ doba už je pryč, protože ,,prdelí“ už dnešní kluci vydělávat nemusí (což je fakt, můžou někoho přepadnout), a my žijeme v dokonalé společnosti, tak mu blahopřeju. NEUVĚŘITELNĚ SKUTEČNÉ! Každej začátek je totiž těžkej a u této ,,profese“ i konec. Dluhy se totiž musí platit...... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád filmy ze života. 2.) Chci vidět jak se točí gay ,,P“. 3.) Mám doma 16ti letého puberťáka. 4.) Praha plná ,,teplajzníků“ je mým snem. 5.) Přemýšlím, jestli je lepší pást kluky nebo holky. 6.) Nevím, jestli je lepší šlapat zelí, vodu nebo chodník. // JEDEN Z TĚCH FILMŮ, KTERÝ JAKO FILM TÝDNE OD 20 HODIN NEUVIDÍTE! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * Víte, že? V roce 1998 David Švec získal Cenu města Setúbal ( Festróia - Tróia International Film Festival), Wiktor Grodecki nominaci "Zlatý delfín" ( Festróia - Tróia International Film Festival) a na Palm Springs International Film Festival v sekci Audience Award získal Wiktor Grodecki cenu "Nejlepší film"! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama