Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

drackula 

všechny recenze uživatele

Film nepostrada atmosferu lovu, je dostatocne priamociary a dynamicky. V momente ked sa zda, ze film pomaly straca dych, kedze neprinasa nic nove, tvorcovia sikovne zmenia optiku a opat je na co sa pozerat. Optika sa vsak nemeni hned ako je to potrebne, a vznika tu na moment trochu hluche miesto, ktore vsak nemusi vadit kazdemu. 80 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda více podle hodnocení. Zaprvé není to žádný pár ale jakýsi chlap a jakási ženská (kteří spolu nic nemají - žádný vztah ) Za druhé jestli ten pes byl agresivní tak teda nevím :-). K filmu dobrý thriller, kterého pohřbívá konec je takový dost blbý. Na podívání dobré i po čase bych se na něj podíval. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: Nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. Klasika subžánru, kdy oběti běhají po lese a někdo velice nebezpečný se je snaží ulovit. Takže vlastně žádné objevení Ameriky. Ke třem hvězdám mě donutila poslední třetina filmu, kdy se tajní zabijáci objevili v celé své parádě. Protože toto se objevuje poslední dobou ve filmech víc a víc, znamená to nový sociologický fenomén. Takže tento film není jen o pouhém lovení lidí, je o tom, že děti se v tomto tisíciletí stávají čím dál více agresivnější. A jak ukazuje tento film, vlastně si své chování ani neuvědomují. Jako humanista bych mohl říct: tyto děti potřebují zvláštní péči. Jako příslušník Vězeňské služby, který o iluze již přišel, říkám: co nejtvrdší režim a v kriminále těžkou práci. Žádné video, pinec, monopoly... --- O této části jsem ochoten s kýmkoli polemizovat. Jinak byl film natočen dobrou kamerou, v pěkných exteriérech a se svůdnou Maríí Valverde. A trošičku mi připomínal film Ils. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nápad ucházející, napětí pěkně se stupňující, jen mi to nepřineslo to, co jsem očekávala. Čekala jsem, že mě to prostě posadí na zadek, bude se mi o tom ještě několik nocí zdát, pokud vůbec budu schopná ze strachu usnout. A nic z toho se nedělo. Film skončil, já si sice oddychla, ale zaklapla noťas a šla v klidu na kutě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama