Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nová výpravná pohadka ČT. Nejdřív musím říct ,že je velká škoda ,že to neudělali filmově mohlo to být mnohem lepší. I tak to stálo spousta peněz ,tak že mohli ještě přidat a pustit to do kina. Příběh je celkem povedený ,někdy i vtipný. Velmi se mě líbí královna ohně jak , jí vždy segra zleje. Komediant v podání Dejdara je taky super. Triky jsou na televizi slušný. Přesto si člověk muže jen postesknout kde jsou ty klasické filmofé pohádky? Ted se jich točí jako šafránu.. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal mnohokrát - po roce 89 šly u nás pohádky rovnou do prdele a tenhle trend se asi jen tak nezmění. Kouzla králů jsou další z dlouhé řady scenáristicky prázdných sraček, jejichž vizuál je často vyloženě odpudivý. Zpětně se divím, za co jsem dal tu druhou hvězdičku, protože to vážně byla bídná sračka. 30% ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný......proč, proč, proč nám radši na Vánoce nepouští jen ty starší dobré pohádky, proč nám předkládají tupé slátance, to snad už jen z hrubého sestřihu musí být všem jasné, že tomuhle se drtivá většina lidí vysměje. Přátelé, držme minutu ticha za mrtvou krásnou českou pohádku, kterou už dnes neumí nikdo natočit. A když se podíváte na ty nejlepší pohádky a porovnáte je, tak vám určitě neunikne, že ty starší a lepší jsou po čertech jednoduché (dobro vs. zlo), používají citlivě klišé, dialogy mají hlavu patu (hlavně nejsou ukecané, ale krátké, obsahově však bohaté), přistupuje se k nim s laskavou nadsázkou, humorem a notnou dávkou dětské hravosti - tyhle nové točené zdánlivě "realisticky" jsou k ničemu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená pohádka s přijatelnými a nerušivými triky, která bohužel ale je tak šíleně roztahaná, že místy nudí. Hodinová minutáž by byla akorát. Jedna vskutku pěkná písnička však nezachrání prostý příběh, který se v polovině těžce zkomplikuje, aby ke konci se vše rychle rozpletlo. Místy spíše povrchní podívaná, která potěší pěknými exteriéry. Toť vše. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jak natočit pohádku v deseti krocích: 1) Scénář a děj = šablona jak prase, hlavně se nesnažit vymýšlet nic, co není už 1000x osvědčeno, 2) Musí to být laciné, čím více, tím lépe a hlavně, ta lacinost musí bít do očí, 3) Nutno obsadit ansámbl, za jehož výkony bude divákovi při sledování pohádky trapno a zároveň celého štábu líto, 4) Nezapomenout zakomponovat nějakou českou novou blábolačku, aby se uživil autor hudby i textař, 5) Rychle vyprodukovat, sestříhat a švihnout to mezi vánoční pohádky, 6) Na ostatní kroky srát a hlavně to udělat rychle, aby se spotřeboval rozpočet na pohádky a příští rok byl taky nějaký. ~~~ 1,5* aneb další klasická moderní pohádka, ta půlhvězda navíc je za kostýmy, alespoň někdo si dal při tvorbě práci. Nebýt Stracha s Andělem Páně, tak už by bylo natáčení moderních pohádek a jejich uvádění o vánočních svátcích zakázáno vyhláškou Ministerstva kultury. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)

Reklama

Reklama