Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Otřes jak hereckými výkony (možná až na Libušku, která ze svýho metrovýho plátna zahrála maximum), tak scénářem, režií i technickými disciplínami (kamera a střih, to je fakt otřes televizní produkce). Proč hvězdička? Protože představitelka princezny má perfektní krk a protože kupodivu s tak pomatlaným scénářem přišli tvůrci i s inovací (asi viditelné jen pro ty, kteří chtějí). Každopádně, kdyby "film" skončil po půlhodině, kdy se Tadeáš s Marianou políbili, bylo by to snad i lepší. Takhle jen hnusně nastavovaná kaše. ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

I přes to, že film končí až za půl hodiny, mohu s klidným svědomím říct, že Kouzla králů je ta nejhorší vánoční premiérová pohádka, co jsem kdy viděl. Nejen, že to je stupidita plná mladých a nezkušených herců-neherců, ale i výkony ostřílených televizních harcovníků (abrhám, dejdar) mi připomínají cimrmanův Vítr z hor.... ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

25% - Ach jo, těšil jsem se na hezkou pohádku a dostal jsem naprostou... škoda slov. Herci nuloví, trapnost ukapávala z téměř každého záběru jako sliz a jediné, co stálo za pozornost, byly celkem povedené kostýmy. Proč je to sakra to jediné, co mě na pohádkách posledních let zaujme? ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ale tragédie jménem Tři srdce se naštěstí neopakovala (zlaté Tři životy, tam byla navíc i kapka decentní erotiky). Triky sice působí opravdu jako pěst na oko, Ohnivá královna v podání Jitky Schneiderové ve mně místy vzbuzovala i lítost a zcela jistě se to dalo natočit mnohem lépe... ale na jedno zkouknutí se to dalo. Ovšem to ulítlé muzikálové číslo, to už bylo i na mně moc a já nevěděl, jestli mám plakat, nebo se smát. A teď trochu analýzy. Narace je objektivní a hluboká, protože slyšíme myšlenky jedné postavy - kupodivu je to právě Ohnivá královna:-) A o mezerách příště:-) ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nechápu. Řikam si, že konečně je tu nějaká pohádka, která se mi fakt líbila a pak přijdu sem a vidim to hodnocení a záporné komentáře. Já s tim teda vůbec nesouhlasim. Sice efekty nebyly nic moc, ale jinak pohádka byla hezká, občas vtipná a i nějaké ty písničky byly celkem v pohodě. Sympatičti hlavní představitelé a skvělí Josef Abrhám a Libuše Šafránková. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)

Reklama

Reklama