Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jean-Pierra Jeuneta považuji za takového rodinného přítele. Za nějaký ten čas přijde na návštěvu, povíme si, co novýho, a já opět zjistím, že je to pořád ten starý dobrý Pierre. Jen tentokrát ty vztahy vzal trošku moc hopem, až mi bylo líto těch originálních postaviček, které žily v emocionálním vakuu. Tak zase za rok Jeane. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* tato netradiční komedie od mého oblíbeného režiséra není dokonalá, ale přesto od prvního momentu je to moje srdcovka. Především protože spojuje milý absurdní a naivní humor s krásným vizuálem, dobrými herci a pracuje s docela ožehavým tématem zbrojení a monopolů. Už od Delikates, přes Amélii si J.P Jeunet zachovává svou poetiku i styl a tak si zaslouží mít zastoupení v mých oblíbených filmů a nejen u režisérů. A film už delší dobu je v mé oblíbené TOPce, i když tady je jen v modrých číslech. A protože někdo z chytrých na ČSFD dal nový limit na zvýrazněné písmo, tak musím prodlužovat komentář, aby mé standardní podrobné hodnocení bylo pod deset procent ostatního textu .... takže ještě BLA BLA BLA BLA a je to;-) ... stojí Vám to za to? [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Z môjho uhla pohľadu, čiže z vtáčej perspektívy, sú Jeunetove devätnásťročné Delikatesy dodnes samotným Juenetom neprekonané a na svoj rok narodenia sú skutočnou lahôdkou. Zjedol som síce aj štvrtých Votrelcov a Améliu hodnotím ako jednoznačný krok vpred, no dnešný Galimatiáš určite nie je odsúdený na úspech. Na bezdomovcov príliš mnoho akcie reznuté pantomímou. No jednoducho galimatiáš. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Galimatiášový mišmaš je vlastne celý príbeh, len sa naň netreba pozerať ako na zjavenie z iného sveta, ale treba si ho nechať vojsť pod kožu. Mne sa to podarilo už počas pár minút, takže celý film, i keď je teda poriadne strelený, som si naozaj užil. Ono podobné filmy naozaj treba brať s obrovskou dávkou nadsázky. Veď ak si divák odmyslí ten šialený námet, tak stabilná réžia, ktorá celé toto šialenstvo dokáže ustáť je ulážkou kvality, ale aj sympatickí herci, nápaditá kamera a vizuálna stránka, a celkové množstvo nápadov si naozaj zaslúžia uznanie. 80%. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná francouzská krimikomedie. Ač francouzskou kinematografii moc nemusím, Galimatyáš mi přišel poměrně fajn a vtipný. Jeunet vizuálně exceluje a někdy předvádí skutečně zajímavé kousky, u kterých jsem se nestačil divit. Na druhou stranu je to dost překomplikované a hlavně mi u některých herců vadí to šílené přehrávání. Vím, že to byl záměr, ale mně to tam nějak nesedlo. Francouzská variace na Dannyho parťáky je fajn a uběhne rychle. Dobře naladí a hezky se na ní kouká, protože Jeunet si je dost jistý a pomáhají mu i příjemní představitelé. A mimochodem, český název je trefný, někdy to byl skutečně Galimatyáš. Dávám sice čtyři, ale nejsou úplně čisté, dal bych spíš tři a půl, vyjádřeno procenty 70%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Paříži, konkrétně na letišti Charlese de Gaulla. (Terva)
  • „Galimatyáš“ znamená zmatenina, zmatená směs či slátanina. (melipa)

Reklama

Reklama