Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příliš málo! Příliš málo nového a příliš mnoho již viděného, byť ze zdánlivě nového pohledu. Ač nerad, tak u Plánu musím autory obvinit z "nastavování kaše", ač velmi chutné. Snaha přivést naše oblíbené hrdiny a celý svět BSG zpět na obrazovky je jistě chvályhodná, obzvláště pokud se zamyslíme nad záměrem ukázat nám příběh více z té druhé, cylonské strany, avšak zde se to až tolik nedaří. Na vině je použití příliš velkého množství již viděného materiálu. Jistě, pár zajímavostí a detailů se dozvíme, ale jinak povětšinou sledujeme exhibici perverzního zmetka Cavila/Jedničky(mimochodem asi jediná opravdu "plochá" postava, která mě v BSG napadá), střídanou starými dobrými záběry z minisérie/seriálu. Nejvíce mne tak asi potěšila a zaujala menší, vedlejší dějová linka s "údržbářkou" Gianou O'Neill a jejím manželem Simonem/Čtyřkou. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je důležité podotknout, že plán cylonů je tady pár okamžiků a na pozadí a nijak víc se tady neřeší, proč vlastně na lidi útočí, nebo proč vedou celý útok tak, jak ho vedou. Jen se to zaměřilo na cylony, místo lidí. Je tam snaha o dost filozofických motivů a o pohled z druhé strany, mě ale nebaví dívat se, jak ti špatní nejsou možná až tak špatní... (ostatně na to u mě dojela už IV série) Celkově je to děsně nudné a táhne se to. Navíc to celé působí jako slepenec nějakých záběrů z různých dílů, aby jsme měli co prodat, ostatně i trikově je to daleko za seriálem samotným. V pár slovech: Nefunguje to, je to daleko za úrovní seriálu a vypadá to jen jako snaha vyždímat ze série víc peněz. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

The Plan bylo to nejhorší z univerza novodobé Battlestar, co jsem viděl (už jsem viděl vše - včetně webizod, The Plan jako poslední) a navíc mám nový seriál hodně rád. Vystřižené scény, na ně napasovaný děj - neděj. I když má Dean Stockwell obrovské charizma a nesleze z plátna, tak je na něj hodina a třičtvrtě moc a nemá v podstatě co hrát, což bohužel není jeho chyba. Za pochvali stojí akorát tradičně výborná hudba, zvuk a atmosféra. Zbytečné, skoro nekoukatelné. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Spíše zklamání. Podobně jako konec samotného seriálu se vůbec nevydařil ( dle mého názoru ) tak v tom pokračoval i poslední film z dilny Galactiky. Pokud mohu zhodnotit tak se prakticky jedna z půlky o vystřižené scény ze seriálu ( takový flasback ) a půlka, teda zbytek o pár scén zamýšlejicích o tom jestli Cyloni udělali správně a podobně. Takže prakticky beru The Plan ne spiše jako samostatny film ale jako epizodu, která jakoby rekapituluje co vše se v seriálu událo ( podobně jako má Lost ty svoje speciální epky ). A tak 3* si mě zdají vhledem k závěru seriálu oprávněné, ale zárověn když beru v potaz všechny 4 řady, tak jak jsem řekl "spíše zklamání". ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama