Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Havala 

všechny recenze uživatele

Kontrast s dnešní TV zábavou - toto dnes už komerčně netáhne, proto se taky nic podobného netočí. Masivní přejímání U.S. vzorů ve vysílání - nic proti tomu, amíci dobře vědí jak zabavit lidi, pro mě to ovšem znamená stop sledování televizních pořadů - přepnul jsem na offline projekce HD kousků. Vzpomínám, jam jsem ležel na koberci řed naší Salimou a hltal ty suprové scénky od pana Dvořáka a paní Bohdalové za hlasitého smíchu našeho dědy. Je dobře, že se tyto pořady sem tam vracejí na obrazovky, bohužel už nejsem školní dítko a tak čas na sledování je ten tam. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Normální< zábava pro stáda >telat< z dob nenormálního a nezábavného husákovsky normalizačního (pseudo)kulturního bahna. S odstupem času snad i místy (s kouzlem nechtěného) zábavné. Tenkrát bráno bez možností volby jako snad ještě bezmyšlenkovitě snesitelná - protože vpodstatě apolitická >kultura< pro lid na sobotní večer po >poctivé práci< pro vlast a socialismus. Kdo nezažil, nepochopí... Dlužno ovšem uznat, že moderátorská dvojice působí ve srovnání s dnešními >baviči< téměř coby vrchol humoru a inteligence. Jak tohle hodnotit (?)... :-/ . . . Tož jen za tu Jiřinu s Vládíčkem snad tedy pak ta druhá hvězdička... - - - P.S. Upřimně ale řečeno - co tyhle estrády vůbec mají co dělat na "filmové" databázi, že... - - - - - (Poprvé vídáno kdysi tenkrát ve varietních časech, kysele osvěženy vzpomínky díky čétéčku 22.10.2008, komentář zde jako devátý - 22.10.2008) ()

Reklama

Elgin 

všechny recenze uživatele

Tazko sa tato seria hodnoti pretoze v dobach rezimu to bolo jak-tak zabavne no v dnesnej dobe by to bol jasny kandidat na brak. Musime zobrat v uvahu, ze protagonisti vystupujuci v tejto show mali zviazane ruky a nemohli si slobodne vyjadrovat svoje myslienky a nazory. Davam 60% za snahu bavit ludi aby mali ake-take rozptylenie i v dobach temna a strachu. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Výstupy Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, mezi které byly vsouvány různé písničky a jiní estrádní umělci. Já vím, že to bylo naopak, ale takhle jsem to tenkrát cítil já. Humor VD byl inteligentní, i když dost často šlo o době poplatnou satiru (což se projeví především při shlédnutí v současnosti opakovaných dílů), JB zdárně sekundovala. I když spousta gagů dělá dojem improvizace, jednalo se o dopředu vymyšlené a pečlivě nazkoušené kusy. V každém případě nadprůměrná zábava (myslím ty spojovací gagy, estrádní čísla nehodnotím). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák boli celkom fajn, i tak je z "Televarieté" cítiť komunistickú cenzúru a prísny dohľad. V rokoch (ne)fungovania spoločného socialistického štátu ČSSR to tu moc zábavné nebolo. Všetko striktne nalinkované jedinou vládnucou politickou stranou. Na všetko komisie eštébákov, ktorí rozhodovali, o tom čo je správne a čo nie. Táto doba nepriala slobodomyselným humoristom, ani zábavným show. "Televarieté" je oficiálnym produktom týchto časov, ktoré sú už dúfam navždy nenávratne preč. ** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)
  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)

Reklama

Reklama