Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tady jsem měl původně v hodnocení plný počet, protože jsem byl místy z indického moderního Forresta Gumpa velmi nadšený. Je to velmi západní, odehrává se to ve městě mého srdce a jako jeden z mála filmu to umí pracovat s 9/11 a vůči Američanům i s kritikou. Bohužel to má několik chybek, jako třeba horší střih pro západní publikum, kde se minimálně jedna linka ztratila, Shahrukh je občas ve full retard módu a vybrali asi nejméně podobného herce pro jednoho amerického prezidenta. Ale i tak určitě velká spokojenost a doporučení 8/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

indickí herci hrali troška "na kameru" a teatrálne. Khan (ako herec) bol výborný, hral to presvedčivo, Film zaujímavý ako väčšina filmov v ktorých ide o "postihnutého" . v tomto prípade autistu. Keby si moslimský svet riešil problém v mešite, ako to urobil v jednej scéne Khan, svet by sa necítil tak ohrozený islamizmom. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, který nezastírá snahu stát se velkofilmem a vyždímat z diváka co nejvíce slz. Mě však zaujalo poměrně netradiční téma, s nímž jsem se ve filmech zatím mnohokrát nesetkala, a to pozitivnější a realističtější pohled na muslimskou část společnosti. Také věřím, že by film mohl oslovit hodnotnou myšlenkou o prospěšnosti vítězství lásky nad nenávistí a že by výzva k všeobecné toleranci a respektu mohla někoho přimět k zamyšlení. Film mě i přes svou délku ani na chvíli nenudil a celkem jsem si ho užila. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý příběh, který tak se nebojí "odtajňit" jestli to tak můžu nazvat druhou - pozitivní stranu Islámu, kde si lidé normálně pomáhají a kde se snaží začlenit do společnosti. Bohužel je dnes Islám spíše propagovanej (jak filmově tak v médiích), jako náboženství války a terorizmu. Bohužel tomu napomáhají extremisti, kteří si čtou Korán podle sebe. Bylo zde přesně vidět, jak může být tato posvátná kniha muslimů zneužita pro terorizmus a jaké to má následky pro ostatní bezproblémové občany s muslimskou vírou. Tento příběh mi docela připomínal svojí nevinnou ale důležitou a dobrodružnou rolí Forersta Gumpa, ale také svým "vzhledem" Milionáře z chatrče, který byl shodou okolností také muslim, a který byl natočen také v USA/Indie koprodukci. Opravdu zajímavý film a na konci mě pobavil vzhled pana Obamy, :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry, misty lehce dojemny, jindy zase usmevny pribeh o zivote jednoho muslimskeho Inda v USA, trpici Aspergerovym syndromem. Herecky vykon Shahrukha Khana byl fenomenalni a myslim, ze strcil do kapsy Hankse (Forrest Gump) a dost mozna i Hoffmana (Rain man). Kajol kocka jako prase, jde videt, ze neni problem vybrat nejakou peknou babu z pul miliardy Indek:-). Jasne, je to na hranici kyce, je to barevne, plne chytlave hudby..., kdo ale zna trochu indicky film, nemuze ho to prekvapit a Khan zcela urcite patri k tomu nejlepsimu. Mne se to libilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Dne 1. února 2010 se hlavní představitelé Shah Rukh Khan (Rizvan Khan) a Kajol (Mandira Khan) stali prvními indickými filmovými hvězdami, které zazvonily na zahajovací zvon newyorské burzy NASDAQ. Byli sem pozvání Fox Searchlight Pictures, aby tak učinili v rámci propagace filmu. (MJackie)
  • Shahrukh Khan nemá jen herecké a producentské ambice – je velkým fanouškem Jackieho Chana a ačkních filmů jako jsou Mizerové (1995) či Quantum of Solace (2008 a jeho snem je stát se pomocným režisérem pro akční scény. Jelikož Karan Johar si naopak v akci připadá bezradný, zcela do Shahrukhovy režie svěřil scénu, ve které se Rizvan dostává k prezidentově koloně, kolem níž pobíhají vládní agenti a po střechách v okolí skáčou odstřelovači. (pornogrind)
  • Jmenuji se Khan v Indii sice po skvělém otvíracím víkendu (naplánovaném na hinduistický svátek Šívarátrí) zaznamenal prudký propad, ale zato měl mimořádný úspěch v zahraničí. Ve Velké Británii se snímek stal do té doby nejvýdělečnějším indickým filmem. Stejný statut si získal i na Blízkém východě a v Pákistánu, kde překonal nejen o něco starší indické filmy Láska z nebes (2008) či 3 Idiots (2009), ale také úspěšný Avatar (2009). Velmi dobře si vedl i v USA, ale tam se mu z pozice nejvýdělečnějšího bollywoodského filmu nepovedlo sesadit zmíněný titul 3 Idiots (2009). (DanyGlover)

Reklama

Reklama