Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o parodii TV Nova na politickou scénu a veškeré její osobnosti, které byly předělány do podoby gumových postaviček. (duklak2)

Recenze (56)

hlína 

všechny recenze uživatele

Osvědčený formát, který, který ale srazila podle mě dost slabá satira a malý humor tehdejších nezkušených tvůrců. Uvítal bych návrat na obrazovky s kvalitnějším produkčním týmem. A mimoto současná politická scéna nabízí takového materiálu na použití, že by byl hřích to nevyužít. Zejména duo ParouBack+sRáth bych si vychutnal... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká mutace v anglosaském zahraničí zavedeného a oblíbeného televizního formátu, která se ale v ,,nováckém" tvůrčím prostředí brzy vyčerpala a neměla co říci. Spoléhat pouze na směšnost gumových imitací politiků samu o sobě bohužel do nekonečna nejde... (Ukázka nekomického komična např. zde http://www.ceskavidea.cz/video/gumaci-vaclav-klaus/ ) ()

Reklama

Vonter 

všechny recenze uživatele

Naprosto a zcela delikatesní satira politiky, médií a veškerého podobného fujtajblu. Dneska už bohužel téměř zapomenutá, jen pár scének se dá najít na YT, ale i ty stojí zato. V té době vedle nováckých Gumáků běžel podobný pořad na ČT pod názvem Hlavouni, kterýžto nebyl rovněž špatný, ale úrovně Gumáků nedosahoval. Některé skeče a hlášky jsou mezi pamětníky Gumáků legendární a jsou používány dodnes. Holt pár let po revoluci se mohla dělat satira a vůbec legrace trochu uvolněněji a o dost řízněji než dnes. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem plně dojat, že jsem zde potkal tuto vyjímku v těle filmo-politicko-filozoficko vtipné provenience. Doteďka mi téměř tekly slzy, když jsem si vzpomněl na úžasné krávoviny a vtipy, které se odvíjeli na obrazovkách někdy kolem roku 1995- Vždycky jsem se na ně rád díval a to mi bylo 6 let. Vtipy jsem ale pochopil později a chechtal se na narážky takovou silou, jako u žádné jiné komedie. Je to věc výlučně pro čechy znalé našeho prostředí. Ale je to VĚC. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ač šlo o formát okoukaný v cizině, je třeba uznat, že začínající Nova do něj přinesla značnou dávku originálního přístupu a místo politické satiry předkládala divákům spíše gagy utahující si z osobnostních charakteristik našich politiků. A byl to šťastný nápad, však ono také osazenstvo politické scény bylo směšné i bez tohoto parodického ztvárnění. A tak jsme se mohli každý týden setkávat s troubou Havlem, narcisem Klausem, lidovým Zemanem či prostořekým Sládkem. Vrcholem pořadu byla hudební čísla, za což patří ještě větší uznání Václavu Faltusovi. Časem se však pořad přetransformoval v "Gumoviny", což byl vždy krátký skeč vysílaný Televizních novinách. V těch byl tehdy zesměšňován výhradně prezident Václav Havel (lze připomenout tehdejší úzké vazby Novy na tehdy jednu z velkých politických stran - ODS), a ač nejsem jeho fanouškem, byla to přehlídka ubohosti. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Formát pořadu patří firmě Spitting Images, v Rusku se podobný pořad jmenoval Kukly. (Karlos80)

Reklama

Reklama