Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně podobný jako 9 hráčů se smrtí zvlášt ten konec. Jen tady vidíme i za oponu což nás zase odkazuje na Kostku 0, k Saw to má asi nejdál, ale i některé momenty se najdou. Jinak je vidět co je vládní organizace schopna udělat pro dokonalýho zabijáka. Máme tu možnost nejenom sledovat chování dobrovolníků, ale i lidí za sklem, kdy vzniká dilema jak se zachovat. Jo vládní organizace jsou schopné všeho, jen ,aby měli lepší stroj na zabíjení. Celý film trpí až příliš nezáživností a neoriginalitou. Chybí tomu větší spád a zároveň i pořádná dramatičnost situace. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám pouze za to, že to byl film typu "lidé v místnosti". Jenže narozdíl od těchto filmů, které se specializují na psychologický teror (anebo jsou lidé ponecháni sobě navzájem napospas bojující s ponorkovou nemocí), toto je totální kravina. A ten nápad s vytvářením amerických sebevražedných atentátníků, to už musí být fakt super pako někdo, koho toto napadlo. A to vlastně ani nevím, proč tam vůbec účinkovala ta šestadvacetiletá pipina. No nic, myslím, že 53 % je velmi, velmi vysoké hodnocení. ()

Reklama

Al44... 

všechny recenze uživatele

Opět další variace na téma filmu CUBE. Přes slibný začátek ale film poměrně brzy "zhasne" a začne nudit. Asi bych řekl, že v tomto filmu se více mluví než se opravdu děje. A rádoby zlomy v příběhu (nemyslím teď začátek) tohoto filmu jsou udělané tak nešikovně, že už snad nikoho ani překvapit nemohou. Kolik jen takových filmů s podobnou tematikou ještě vznikne? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komorná záležitosť. Ja také rád a preto som sa dal zlákať. Presvedčil ma najmä P. Stormare, ale vždy ide najmä o príbeh a tomu som veru dosť dlho nerozumel a po hodine som už ani nechcel. Pointa prišla tesne pred záverom a náladu ani pocit sklamania nezvrátila. Dôvod, pre ktorý sa štvorica stretla a mnoho ľudí zomrelo, pôsobí aspoň na mňa veľmi nepresvedčivo. Politika zub za zub sa tu ešte dlho nebude robiť a v Amerike zvlášť. 60%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měla to být docela snadná cesta k získání trochu peněz. Zúčastnit se sociálního výzkumu se zaměřením na psychickou odolnost proti stresu. Výzkum jde ale jinou cestou než byli dosud všichni účastníci zvyklí - brzy se mění v jediné úsilí - přežít další zkoušku ... Na první pohled může film připomínat třebas Kostku, nebo i první hru ze SAW, jenže celkové zpracování je o několik řádů horší. Ze začátku mne to hrozně zaujalo, a čekal jsem co na účastníky jejich trýznitelé vymyslí, jenže ono se nic neděje. Několikero hloupých hádanek a kapku toho zabíjení bez hlubšího smyslu. Čekal jsem že alespoň při útěku jednoho z testovaných se ukáže něco víc, ale nedočkal jsem se. Alespoň kdyby herecké výkony byly na úrovni, ale ani tím tento film nikterak nezaujme - jediné trochu zajímavé postavy se zbaví hned na začátku, a zbytek osazenstva nic kromě planých žvástů nepředvede (a to ani Peter Stormare, bohužel).. Takže asi tak.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama