Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. If You Ever Did Believe - Stevie Nicks/Sheryl Crow [4:10] ,2. This Kiss - Faith Hill [3:15] ,3. Got To Give It Up (Part 1) - Marvin Gaye [4:13] ,4. Is This Real? - lisahall [4:54] ,5. Black Eyed Dog - Nick Drake [3:25] ,6. A Case Of You - Joni Mitchell [4:23] ,7. Nowhere And Everywhere - Michelle Lewis [4:02] ,8. Always On My Mind - Elvis Presley [3:30] ,9. Everywhere - Bran Van 3000 [3:27] ,10. Coconut - Harry Nilsson [3:51] ,11. Crystal - Stevie Nicks/Sheryl Crow [5:56] ,12. Convening The Coven [4:06] ,13. Maria Owens [7:38], ()

burton 

všechny recenze uživatele

Mě se líbí. Šťastný začátek na šibenici, krásné čarodějky s dlouhými vlasy, dobrá kouzla, pěkný chlap, zlý chlap....ale především ženská magie a zlomená kletba! Stockard Channing je magická a charismatická odjakživa. Pěkné šatičky, dobrá muzika, dobrý příběh. PS: kdo na kouzla nevěří, ať si pustí Cliffhanger :D ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na začiatku síce úbohé efekty, ku koncu ale pomerne slušný duch, inak ide skôr o romantický film. Je tu veľa ukecaných miest a ja tieto snímky veľmi v obľube nemám. (romantické fantasy). Ale herecké hviezdy tento film u mňa zachránili. Sandra Bullock a Nicole Kidman je dobrá dvojka. Proste som sa veľmi nenudil a film občas dosť zaujal. Inak som to videl naposledy asi pred 7 rokmi. Celkovo ho hodnotím ako celkom nadpriemernú snímku. Je vhodný skôr pre romantikov. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení...Překvapuje mě, jak moje filmové cítění těžce nekoresponduje s většinou, za to bych možná měla být jen ráda. Parádní černá female-romantická komedie ukazující sílu rodiny, bezmeznou sesterskou lásku a trochu snění o tom pravém. A k tomu kouzla, čáry, dvě supersexy kočky v podání Bullock a Kidman, no co víc si přát? Nejde přeci o žádný thriller nebo krimi, aby to mělo kdovíjakou logickou zápletku. Rozum stranou a city v dlaň. ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k hodnocení nemá smysl. 100lidí - 100chutí. Film má krásný vizuál, mám rád Sandru ve spoustě filmů, ale tady je prostě dokonalá. Příběh byť by se mohl zdát trochu infantilní nebo naivní, tak přeci jen poukazuje na jakési moudro, které lecjaký cynik který dává 2hvězdy prostě neuvidí.. A tím moudrem je pevné pouto k někomu, s někým. V dnešní době je takový vztah zázrak, ale ne nemožný. A proto moc děkuji za tento snímek, který ve mně vdyčky vyvolá touho něco takové najít a prožít. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celý dům byl pouze jedna velká kulisa, která byla uvnitř prázdá. Byl postaven na pronajatém pozemku a dokonce i květy na stromech jsou falešné - vyrobené z hedvábí. Vše bylo po natáčení zničeno. (HappySmile)
  • Skutočný chrobák červotoč (Xestobium rufovillosum) naozaj vydáva hluk, ktorý sa v ľudovej tradícii spája s blížiacou sa smrťou. Použitý zvukový efekt vo filme však nesedí, reálne pripomína skôr klepanie. (Arsenal83)
  • Dom sa po nakrúcaní zbúral, hoci Barbra Streisand ho chcela kúpiť. Nebolo to však možné, pretože bol postavený na indiánskej pôde a z toho dôvodu bolo tiež zakázané akékoľvek kopanie alebo úpravy. Preto museli celý dom zničiť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama