Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

teutates 

všechny recenze uživatele

Kto by toto urobil pre svojho súrodenca... no kto, ja ne... pre titul maximálne. Taktiež som si nemohol nevšimnúť, že Hilary sa aj prízvuk naučila, dobrá to herečka. A kto by bol povedal, ako sa to skončí... heej, aj napriek tomu, že je to rozprávka na dobrú noc (ktorá sa, ale ozaj stala, pozor!) daáavam 8/10 (asi mám slabosť na takto podané dramata, neteší ma to ale... mal by som zachovať chladnú hlavu lovca). Keď sa Hilary na pŕavo dala, DNA test prekázala. Na jej bratovi nikomu nezáležalo, až ju to patrične nasralo... yow, yow. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli sudnych dram som uz cosi videl, ci uz ceskoslovenske filmy, ale hoci aj tie povodom z USA /tusim Primal Fear, Wellesov Compulsion, Anatomie Vrazdy a Obhajce + este cosi/, no ale tento je suverenne najslabsi. Film najprv nema tempo, a ani jeden strhujucejsi moment, reziser Tony Goldwyn mi nic nehovori a po tomto filme to este asi dlho tak aj ostane. Hillary Swank /Million Dollar Baby/ doslova prehravala, Sam DobraSkala tiez a ucast Juliette Lewis /Natural Born Killers/ som mal na haku. Respetivne ju otvorene nemam rad od uz spominaneho NBK. nerad ide proti prudu a ak uz musim, len lahko klzem po vlnach abych sammoc nenamocil - tu le treba byt drsny, ba urcite j kruty k filmu - komplet to zhorelo, o zarobku mozu tvorcovia snivat 10 % ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ať žije právní systém!:) Příběhy, které píše život sám, jsou bezpochyby těmi nejlepšími. Přesto se mi tento zdál dost naivní, ale to je spíše tím,že já jsem cynik a zkrátka už moc nevěřím na existenci lidí, kteří by pro druhé obětovali celý svůj život. Betty Anne určitě není bezchybným člověkem a nejlepší matkou na světě, ale dokázala, že přeci jen lze dosáhnout spravedlnosti, ať to stojí co to stojí. A že NE všichni jsou sobečtí.. Předvídatelný konec se nutně nemusí brát jako záporná stránka filmu, i tak jsem byla celou dobu napjatá a upřímně si oddychla, že to nedopadlo jinak. Hilary Swank byla dobrá, přesto na ni mám pořád spíše neutrální názor. A v roli Sama Rockwella si živě umím představit Edwarda Nortona (typově se na to prostě hodí). Škoda. Každopádně i tak velice silný a zajímavý příběh, který určitě stojí za shlédnutí. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama