Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Handle 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh podle skutečné události. Nikterak velkolepé drama, ale civilní a příjemná podívaná, za kterou jsem rád. Hilary Swank předvedla opět výborný výkon a její vztah s bratrem byl opravdu pěkný a uvěřitelný. Ovšem z takového dramatu by se dalo určitě vytěžit víc. Podle námětu a obsazení jsem čekal třeba i nějaké ty oscarové nominace, ale čert to vem. Spíš je škoda, že se film nedostal více mezi lidi... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $6,797,696Tržby Celosvetovo $10,977,000Tržby za predaj DVD v USA $6,153,401 //počet predaných kusov 407,641║ veľmi pomalé a nezáživné podanie, kde sa utopí aj talent hercov ako Hilary Swank a Sam Rockwell /40%/ ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako silný jednotlivec vedie nerovný boj s veternými mlynmi systému. A vyhrá. A je to podľa skutočného príbehu. Takýchto tu už fakt boli tucty, lepšie i horšie, ale asi nie je náhoda, že tento druh filmov sa cíti najpohodlnejšie niekde na Hallmarku. Ale napriek tomu nebudem až taký prísny, lebo: a) je tu len nutné minimum citového vydierania (žiadne spomalené zábery objímania sa v slzách v sprievode sladkobôľnej hudby a pod.); b) okrem "boja proti nespravodlivosti" je to aj o absolútnej súrodeneckej láske a dôvere (Kenny počas celého filmu ANI RAZ nepovie svojej sestre, že je nevinný, rovnako sa jej explicitne ani nepoďakuje, ich vzťah je skrátka tak silný, že takéto slová nie sú potrebné); c) herecké výkony Hilary Swank a Sama Rockwella sú výborné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost nakonec vyšla najevo a trvalo to sakra dlouho. Dojemný příběh o odhodlání a cestě za cílem, kde stojí spravedlnost. Ukázka špatnosti amerického právního systému. Hodnocení schazuje zmatený střih z jednoho děje do druhého a vy se musíte orientovat v jakém období se právě nacházíte. Hercům není co vytknout, dokáží z vás dostat emoce na místech, kde mají být. Průměrná klasika. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama