Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (251)

F.man 

všechny recenze uživatele

Já se v zásadě nudil. Neříkám, že se nejedná o silné téma umocněné svým reálným základem a výtečnou Swankovou, ale Goldwyn neumí tyto přednosti prodat a servíruje hodně unylé dílo. Až mám pocit, že se mu lehce rozsypalo mezi prsty, což při tématu a bezchyné Swankové zamrzí o to víc. Nemám problém s pomalým, civilním či jiným nestandardním dramatem, ale Conviction není ničím z toho. Přes vysoké místní hodnocení se mi ale možná jen netrefil do nálady. Uvidím, jestli ještě někdy bude možnost hodnocení upravit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si zvykal na to, že herci tady jako vidláci nejenom jednají, ale i tak vypadají. Hilary Swank vypadá, jak kdyby roky nepotkala make-up a vůbec mi to nevadí. Naopak mně to přibližuje k normálním lidem. I když musím uznat, že tohle je fakt trošku extrém. Co se ale týče samotnýho filmu, tak musím říct, že mi udělal obrovskou radost. Nečekal jsem to, ale natočené je to opravdu dobře. Ve své podstatě by to klidně mohl být námět jak z pera Rosamunde Pilcher, jenže to by ten film nesměl být natočen tak kvalitně, jako opravdu je. K tomu film má slušné poselství a to se ve filmech už také moc nenosí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největším a nejsilnějším aspektem celého filmu je to, že je natočený podle skutečné události. Přijde mi až neuvěřitelné jak silný sourozenecký vztah byl mezi Kennym a Betty a to se mi moc líbilo. Betty byla schopná udělat cokoliv pro záchranu svého bratra. Hilary působila opravdu vidlácky a obyčejně, za to má obrovské plus, na celém filmu se mi líbila nejvíce. Sam tam dostal málo prostoru, ale i on svojí část splnil. Bohužel ale takové příběhy už ve filmovém průmyslu nejsou originálními a na podobné a lepší filmy se stejnou tématikou narazíte docela dost, proto jsem se malinko nudila. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jakožto film je to věc jedna, jakožto skutečný příběh věc druhá. Zkuste si představit, že by se to stalo ve vaší rodině. Zbývá jen smeknout před pevným sourozeneckým poutem, před uběhlým životem, co se prosypal mezi prsty jako pouštní písek. Skvělý Sam Rockwell, Hilary, která nedokázala být v té životní mašinérii krásná, a ráda jsem viděla tu vždy pro mne zvláštní, Minnie Driver. Slušný film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)

Reklama

Reklama