Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ano, tu ihlu v kope sena sa raz za cas podari najst. Ale co ked ta kopa je nielen zo sena, ale aj z ihiel a my uz ani nevieme oddelit jedno od druheho? To je asi teraz jedno. Conviction je perfektne odohranou dramou o nesmiernej oddanosti medzi surodencami a upnutosti k jednej myslienke. A ze je to tragicka rozpravka? No a co, ved bez nich by nebol svet tym cim je. 3,5/5* ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Já se v zásadě nudil. Neříkám, že se nejedná o silné téma umocněné svým reálným základem a výtečnou Swankovou, ale Goldwyn neumí tyto přednosti prodat a servíruje hodně unylé dílo. Až mám pocit, že se mu lehce rozsypalo mezi prsty, což při tématu a bezchyné Swankové zamrzí o to víc. Nemám problém s pomalým, civilním či jiným nestandardním dramatem, ale Conviction není ničím z toho. Přes vysoké místní hodnocení se mi ale možná jen netrefil do nálady. Uvidím, jestli ještě někdy bude možnost hodnocení upravit. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, ani se nechce věřit, že je to podle skutečných událostí, že by něco takového někdo udělal pro svého sourozence. Sam Rockwell je neuvěřitelně charismatický a Hilary Swank myslím, že už dlouhou dobu dokazuje, že patří mezi nejlepší herečky současnosti. Přesto však toto drama nijak nevybočuje z řady a za dva měsíce si na film ani nevzpomenete. Rozhodně ale alespoň za jedno podívání film stojí. 3,5* ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jakožto film je to věc jedna, jakožto skutečný příběh věc druhá. Zkuste si představit, že by se to stalo ve vaší rodině. Zbývá jen smeknout před pevným sourozeneckým poutem, před uběhlým životem, co se prosypal mezi prsty jako pouštní písek. Skvělý Sam Rockwell, Hilary, která nedokázala být v té životní mašinérii krásná, a ráda jsem viděla tu vždy pro mne zvláštní, Minnie Driver. Slušný film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)

Reklama

Reklama