Reklama

Reklama

Drama založené na skutečných událostech vypráví příběh horolezců usilujících o zdolání severní stěny Eigeru ve švýcarských Alpách. V roce 1936 vyzvala nacistická propaganda ty nejlepší německé a rakouské alpinisty, aby překonali všechny dosud neúspěšné pokusy a pokořili proslulý masiv náročnou severní cestou. Přestože se zprvu zdráhají, pouští se do dobrodružné výpravy i dva němečtí horolezci. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Filmy o horolezectví mi nic neříkají. A to není ani první ani druhý pokus. Ať je to třeba animák, nebo ať jen 5 lidi mele v místnosti o horolezcích. Ať je to třeba scifi s ufonem, nebo ať je to z pohledu jejich rodičů, kteří trpí u rádia, ale ne stejný příběh na pošedesáté. Podle šablony. Od půlky trpíme, čekáme na random počet mrtvých a zraněných, nakonec jsou hrdinové. Nazdar. Jsou filmy, které mne nudí, filmy, které mne zklamou a pak filmy, které mě neskutečně ničí. Což o to, kvality bych našel..ale jeden pocit vládne všem, jeden jim všem káže. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No to mě poser.. Palčáky, svetřík, lano přes rameno, v baťůžku cigára a podomácku ukované skoby a hurá na vražednou stěnu.. Aha, ještě se musíme dostat pod ní.. vlak je drahý.. hm, tak těch 700km došlapem na kole (na kole! né na teplé favoritce s 20.převody)...Kucí jsou tvrdí jak hřebíky do rakve ale "když se sere, tak se sere" a na Eigeru to tenkrát platilo dvojnásob..... Inspirativní a zoufalé. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane úžasný a strhujúci film, ale prvá polovica filmu tam nejak vôbec nepasovala. Bola nevýrazná a nemala čím zaujať, a tak druhá časť z toho dôvodu ma nechala takmer úplne chladnou, a pritom bola až nad očakávania veľmi dobre spracovaná a pôsobivá. Ako celok mi to pripadalo, že to trvá celú večnosť asi aj, preto tento film stratil čaro. Podobný film:Pád do ticha. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nordwand je film s vynikajúcou atmosférou, či už tou napínavou, priamo pri výstupe, alebo tou dobovou. Silný a smutný príbeh o tom, ako ľudia prekračujú hranice, dosahujú nemožné a nie vždy, keď siahnu na dno svojich síl, to dopadne. Naozaj vydarený a pôsobivý film. Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Je dobré že se horolezecké filmy stále točí, tento určitě patří k tomu lepšímu. Je založený na té skutečné události při zdolání nebezpečné stěny Eigeru roku 1936. Natočený je reálněji, působí uvěřitelně, napětí se tu také najde, politický tlak na horolezce je tu cítit, akorát jsem měl bohužel problém mít strach o horolezce, neboť mi přišli nedostatečně vykreslený. Takže slušně odvedená práce ale stále chybí jedna ze základních složek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Nordwand je severní stěna Eigeru (obr). Eiger je nejvýchodnějším vrcholem masivu Jungfrau v bernském regionu Švýcarských Alp. Nordwand má převýšení 1800m a je jednou z nejvyšších a horolezecky nejobtížnějších evropských stěn. (Beastmaster4)
  • Film Nordwand sa natáčal v Rakúsku a Švajčiarsku. (MikaelSVK)
  • Těchto 1800 výškových metrů (lezeckých je skoro 2x víc) v roce 2008 solově přelezl švýcarský lezec Ueli Steck za neuvěřitelné 2 hodiny a 47 minut! Běžní horolezci lezou cestu 2 dny. Jeho rekord byl překonán už v r. 2011 Dani Arnoldem, který zdolal severní stěnu klasickou Heckmairovou cestou za 2 hodiny 28 minut. (homerr)

Reklama

Reklama