Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

bartias 

všechny recenze uživatele

Poutavý film o vzniku teorie, která ovlivnila celou moderní společnost, triumfuje Paulem Bettanym. Ten v hlavní roli profesora Darwina sužovaného smrtí malé dcerky podává strhující herecký výkon. Sekunduje mu při tom skutečná manželka Jennifer Connelly. Tragické životopisné drama navíc ukazuje výplody Darwinovy chorobné mysli skoro ve stylu mysteriózního thrilleru. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Film se z mého pohledu bohužel více zaměřoval na psychické problémy Darwina a méně se soustředil na práci, kterou tvořil, bylo to nevyvážené. Příliš velké emocionální ždímání diváků. Líbilo se mi však, jak ukázal, že negativní emoce nutně musí z těla ven, jinak se člověk z problémů nedostane. Herecké výkony byly výborné a téma zajímavé. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Zdá se mi, že jsi s Bohem ve válce, Charlesi. A oba víme, že tu válku nemůžeš vyhrát." ----- Pokud snad čekáte, že vám "Síla lásky" ukáže cestu, která Charlese Darwina dovedla k jeho (r)evoluční teorii, budete čekat dlouho ... a marně. Trochu nešťastně zvolený úhel pohledu představuje jednoho z nejvýznamnějších přírodovědců jako zlomeného, osudem těžce zkoušeného muže, který se obtížně vyrovnává se smrtí milované dcery, marně bojuje s pocitem viny, odcizuje se vlastní rodině - a zmítaný pochybnostmi a sužovaný vleklými zdravotními problémy váhá se zveřejněním svých poznatků. Neveselé vyprávění má v úmyslu rozervat vám srdce, jenomže jeho záměry jsou příliš očividné - a použité výrazové prostředky příliš účelové, takže ve výsledku až tak nepřesvědčí. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zivotopisne filmy si vetsinou dovoluji nenapadite zpracovani, protoze zivot predstavovaneho je sam o sobe plny silnych momentu. Je to podle a Creation neni vyjimka. Bez ucasti Paula Bettanyho by snimek nenabizel nic nez remeslne slusne zvladnute drama. Jenze Bettanyho film ma a on svym talentem "ozivuje" kazdou vterinu filmu a vnitrni boj Darwina se sebou samym dela maximalne atraktivni. Urcite plus je i strih, ktery strida dve casove linie a maskuje tak castecnou nedejovost. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa hlbsie nezamyslal nad "pribehom" v pozadi Darwinovej evolucnej teorie a nad spolocenskymi problemami, ktore samotna Darwinova myslienka musela vyvolat. Creation mi ponukol prijemne chvile, pocas ktorych som mohol trosku pouvazovat nad vecami "medzi nebom a zemou" a pritom si aj oddychnut od dennodennych banalit. Spominany rozorvany "duch" filmu mne prave sedel a akosi mi navodzoval atmosferu, ktora by teoreticky mohla Darwina v danych casoch sprevadzat. Paul Bettany si kazdopadne zasluzi velky potlesk. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama