Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Snad je to tím, že dnes celý den prší, ale creation je každopádně silný příběh, který nestihnete prožít cestou v metru a jeho tklivé tóny se se prostě hodí k podzimním mrazíkům. Pro někoho možná příliš emocionální (měla jsem na krajíčku, ale kapesník jsem potřebovala jen kvůli neutichající rýmě) a nevhodné k podobě Dawina coby dlouhovousého muže jak ho známe z učebnic - nebudu říkat, že tomu tak není, možná jsme se jen - já a film - mimořádně strefily do naší současné nálady. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vědci to nikdy neměli jednoduché, Charles Darwin by o tom mohl povídat. V dobách, kdy tvořil svoji nejznámější knihu, O původu druhů, byl označován za kacíře pohrdajícího bohem, a jediným, kdo při něm stál, byla jeho žena Emma. I přes velké rozpory v otázce víry a náboženství, je spojovala láska, a právě Emma Charlesovi pomohla překonat těžké chvíle po smrti jejich dcery Annie... Creation je jeden z filmů, který mne ještě při sledování donutil otevřít si wikipedii, a něco si o tématu přečíst. Ale přesto mají biografické filmy jednu obrovskou nevýhodu, a tou je to, že víte, jak skončí. Ono se sice moc hezky dívá na vnitřní (a vlastně i vnější) boj Charlese Darwina - navíc brilantně stvárněného Paulem Bettanym - zda dopsat či nedopsat svoji knihu, ale když z historie víme, že ji napsal, tak ani zádrhel v posledních minutách filmu nás nemůže rozhodit. Opravdu skvělému Paulovi Bettanymu neméně zdatně sekunduje Jennifer Connely (obsazení této manželské dvojice bylo výbornou volbou). ()

Reklama

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Ukrčitě kvalitní a zajímvý film. Dost možná režisér vsadil na občasný chaos ve scénách pro přiblížení a připodobnění Darwinovch myšlenek, které byly rovněž velmi chaotické. Creation je natočen velmi citlivě, protože vše co se týče války vědy a víry citlivé je. Nejvíce mě však překvapil Paul Bettany, který předvedl prvotřídní roly. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Film se z mého pohledu bohužel více zaměřoval na psychické problémy Darwina a méně se soustředil na práci, kterou tvořil, bylo to nevyvážené. Příliš velké emocionální ždímání diváků. Líbilo se mi však, jak ukázal, že negativní emoce nutně musí z těla ven, jinak se člověk z problémů nedostane. Herecké výkony byly výborné a téma zajímavé. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film, kterýmu byl dán jeden z nejstupidnějších českých distribučních názvů, co jsem kdy viděl. Není to totiž žádná trapárna romanťárna, jak název napovídá a podvádí, ale o životu a díle Charlese Darwina. Láska tam nějaká je, ale není jí víc, než v kterémkoliv jiném životopise. Když se tím názvem nenecháte odlákat (a věřím, že 90% chlapů jo), tak dostanete poměrně dobrej filmek se známejma hercema, kterej vás ale nedostane do nebíčka nebo do peklíčka, ale pěkně z dinosauří pochvy pod drn plnej červíků... a to je to, co my potřebujeme! ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama