Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (990)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z těch filmů, kde trailer ukázal všechny nejlepší momenty, co film nabízí. Jak z traileru ty ústřižky vyznívají zábavně, tak ve filmu jsou jen suchou odezvou. Bohužel i těch krátkých 94 minut mě připadalo, jako by film trval přes dvě hodiny a ke konci jsem prožíval silnou nudu a těšil se na závěrečné titulky. Nevyužitý potenciál a to jsem se po tak parádním traileru a obsazení na tento film těšil. Mé hodnocení 2 hvězdičky… ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo v jednotlivostech, ale celek je až příliš ujetý. Máme věřit více věcem, než jsme ochotni si připustit. Smrdí mi to alibismem pro to, že Heslov nedokázal z takového námětu a typově naprosto přesně zvolených herců vyždímat více než jenom přežvykující kozu, Georgův jiskřivý pohled a vysmátou polní základnu. Má to své momenty… a všechny je najdete v traileru. Škoda. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

novinář bob se díky zkrachovalému vztahu a člověku, co dokáže pohledem zabít křečka, dostává až k lynovi, vojákovi armády nového světa (něco jako banda hipíků v uniformách, podporovaná prezidentem reaganem, velkým to fanouškem star wars).. společně s tímto mužem, který pohledem rozhání mraky a netuší, kdy ho dožene dotek smrti, podniká tajnou a nebezpečnou misi v iráku.. aneb ewanův návrat k rytířům jedi či silence of the goats chcete-li..:-) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takových herců a takového povyku... pro nic. Je to vlažné a je to ve všech směrech poměrně nejisté a "rádoby". Rádoby praštěné, rádoby coenovské, rádoby líznuté Akty X a možná i Apokalypsou... ale ve finále to nedokáže věci uchopit za pačesy s opravdovou vervou a udělat z toho všeho buď velkou srandu nebo prostě pořádný "popichovací" (neřku-li satirický) maraton. Ten jemný podtón tam je, ale zároveň jedno velké tušení, že to mohlo být mnohem životnější, našlapanější, konzistentnější a prostě mnohem chytřejší. Součet jednotlivých (dobře odehraných) scén je fajn, ale na dobrý film to jednoduše nestačí. Možná i proto, že pointa většiny scén se vešla už do traileru a ve filmu tyhle celky víceméně jenom prošumí. Zvěsti o filmu s nejdivnějším humorem roku jsou i tak pravdivé :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních trailerech, které slibovaly komediální nářez, přišlo lehké zklamání. Ano, většina těch dobrých vtipů byla už v trailerech, ale zase bych některým vtipům křivdil, kdybych řekl, že tam byly všechny. Pravdou však zůstává, že Muži, co zírají na kozy (což je hodně skvělý název, mimochodem :-)) je vtipný snímek, který nudí jen minimálně. Škoda je, že místy to trochu skřípe a taky že Rebecca Mader nedostala více prostoru (tuhle ženskou od dob Ztracených zbožňuju). Potenciál tu byl. Je škoda, že nemůžu dát filmu s takovýmhle názvem a takovýmhle obsazením více, než čtyři hvězdy. Neměl jsem se tolik těšit… ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama