Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 051)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný film, který je unikátní jak svou technickou stránkou, tak stránkou obsahovou, která v podstatě rezignovala na dětskou líbivost a předkládá nekorektní, depresivní, pokřivený, místy docela zvrhlý a především naprosto parádně psychedelický western (Verbinského haluze žeru, i když ve třetích Pirátech dost nekorespondovaly se zbytkem). Animovaný film tak došel na vrchol svých možností a je vlastně příjemným paradoxem, že u toho nebylo ani jedno z vrcholných animačních studií, natož pak obligátní 3D... - My jsme komedianti! - Homodevianti? Dyť je to v sedmi státech zakázaný! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výtvarníci si opravdu dali záležet. Dokonalý hrdina oblečený do červené havajské košile s pokřiveným krčkem a poblázněnou povahou. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěl podívat. Nejprve jsem filmu nemohl přijít na chuť, ale postupně jsem se do toho dostával. Našlo se tam několik scének, u kterých jsem se zasmál. Když to porovnám například s Legendou o sových strážcích, tak vizuálně jsou oba filmy skvělý, ale Rango je lepší, vtipnější a příběhově kvalitnější. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a humorný film. Dobre vymyslené gagy, film pekne graduje, má dobrú hudbu, skvelého hlavného hrdinu a aj zaujímavé vedlajšie postavy. Prečo sa takéto westerny už netočia? Prečo sa nemože natočiť aj poriadny hraný nekompromisný western podla zabehnutých pravidiel? Animák RANGO ukázal, že dodržiavanie sa westernových pravidiel stále funguje. Prináša zábavu pre celú rodinu. Aj keď v tomto prípade sa jedná o niečo špeciálne - je tu množstvo odkazov na klasiky žánru. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: John Logan | Hudba: Hans Zimmer | Produkcia: Gore Verbinski, Graham King, John B. Carls | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 135 miliónov $ | Tržby: 242,605,737 $ || Akčná smršť podopretá Zimmerovskou istotou, s obrazovou nápaditosťou a sem tam s emočným podfarbením. Nekompaktnosť celku podkopáva celkový zážitok, no Rango je fenomenálny vtom, že si vňom každý nájde to svoje vďaka svojej rôznorodosti. Samozrejme, aj tý starší. Eastwood rulez! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rango je poměrně dobrej animák. Dvě třetiny jsem se bavil velmi slušně, některý vtípky byly výborný. Ke konci mě to už bohužel tolik nebavilo, takže dávám "pouze" (lepší) trojku, ale celkově to můžu určitě doporučit. Je to zase něco trochu novýho, i když to schéma je vlastně pořád na jedno brdo. Přestože tam jsou sem tam dospělácký žvásty, tak si to děcka užijou určitě víc. 65% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • První kocour, se kterým Fazolka v Prachu mluví, je zjevná hlasová imitace westernového herce Pata Buttrama. (c.tucker)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama