Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 051)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $123,477,607Tržby Celosvetovo $245,724,603Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,363,639Tržby za predaj DVD v USA $26,970,387║ Tak toto režisér Gore Verbinski fakt zvládol a nadmieru dobre, v prvom rade ide o poctu westernu ako takému a taktiež legenda ako Clint Eastwood sa tu len tak neobíde, aj keď som chvíľu rozmýšľal či ten počítačovo animovaný chlapík je skutočne ten na ktorého myslím. No ale okrem tej pocti, to má aj v celku dobrú tendenciu zábavnosti, na počítačový animák pre deti to je možno trošku aj drsnejšie než je zvykom, veď toľko ohýzdnych postavičiek som veru ešte nevidel ale mne to zapasovalo, pobavilo, vizuálne uchvátilo, príbeh ma nenudil ani chvíľu, postava jašterice Rango bol fakt sam o sebe dobrý úlet + tradične skvelý Slovenský dabing. /videl v kine: 95%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Létám rychleji než Superman, šplhám po barácích stylověji než Spiderman, používám pokročilejší technologie než Batman, vlastním mnohem větší kladivo než Thor a když se naštvu, tak jsem mnohem sytěji zelený než Hulk. Pokud však opustím svou virtuální realitu, tak jsem přibližně stejně statečný jako ukecaný snílek Rango, ale to neznamená, že nedokážu chřestýšovi podrazit nohy, vytahat ho za uši a udělat mu tři uzly na ocasu. Tento snímek je zkrátka hodně inspirativní a já si ho užil s klukovským nadšením. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rango je poměrně dobrej animák. Dvě třetiny jsem se bavil velmi slušně, některý vtípky byly výborný. Ke konci mě to už bohužel tolik nebavilo, takže dávám "pouze" (lepší) trojku, ale celkově to můžu určitě doporučit. Je to zase něco trochu novýho, i když to schéma je vlastně pořád na jedno brdo. Přestože tam jsou sem tam dospělácký žvásty, tak si to děcka užijou určitě víc. 65% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Typický Verbinski. Nápady je to natlakované k prasknutí, během pár minut je to schopné semlít Leoneho, Coppolu i Baye a jen tak si to lehce krkne. Jako westernová besídka je to mnohem funkčnější než jako filmový celek. Rozptyl jednotlivých částí je až surreálně štědrý, takže výsledný dojem je poněkud neposedný. S připočtením českého dabingu to kecavého chameleona stojí pátou hvězdu, což nic nemění na faktu, že se nejspíš jedná o animákový vrchol sezóny. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Konečně se stalo to, po čem nejen ženy touží. Animák pro dospělé! Na jednu stranu tleskám, na druhou stranu smutním, že tu chybí to, co mám u animáků ráda, „odpočinek“.. Kdyby jen ten chameleon nebyl tak ukecaný :o) To ale nemění nic na tom, že je Rango jeden z nejosobitějších animáků za posledních pár let. Atmosféra „divokého západu“ z vesničky Prach jen čiší, obyvatelstvo je šedivě odporné, ale přesto si je oblíbíte, i když jim barevnost nic neříká :o) A hlavní postava je takové střevo, že se u toho nemůže nikdo nudit.. Pro zajímavost, mi ani ten odporný had nenaháněl hrůzu a to hady opravdu nesnáším.. Brrr… Smekám! Doufám, že u druhé i dalších projekcí (a že jich bude) si vychutnám všechny ty ulítlé dialogy a přidám tu pátou hvězdu, která je už teď tak blizoučko! Rango alias Depp se prostě přizpůsobí svým divákům ;o) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první animovaný film kompletně vytvořený studiem Industrial Light & Magic, které stojí např. za vizuálními efekty pro filmové série Hvězdné války (od r. 1977) a Indiana Jones (od r. 1981), film Terminátor 2 a pro stovku dalších filmů. (Brousitch)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno