Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako som už spomenul v niektorej zo svojich kázní, takto prevedený slasher môžem ozaj v každej polohe. Nielen ležmo, sedmo, v podrepe, či v podpore ležmo za rukami, ale aj v stojke (samo že viem aj kotúľ vpred aj vzad). Tak isto som spomenul, že niekto môže namietnuť, že námet filmu je otrepaný a starší ako čierne uhlie a že na podobné filmy zízal v Trocnove aj Jan Žižka v čase, keď mal ešte obe oči. No mne je to naozaj jedno vážení, ja som sa totiž to bavil a to výbordelne a skvele. Pred projekciou tohto filmu doporučujem pozrieť si jednotku z roku 2006. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně naprosto klasická dvojka. Všeho je více, akce, záporáka, mrtvých, krve, tuku ve tváři hlavní hrdinky, jen atmosféry ne. Prostě klasika, v duchu Halloweenu se děj přenesl do nemocnice a i z toho záporáka se pomalu stává takový norský sněžný Michael Myers (ale ani nevím, jestli mi to vadilo), vlastní invence, která ještě byla cítit v jedničce zcela ustoupila vykrádání, kopírování a opisování (a to už mi trochu vadilo). Jediným výrazným pozitivem je tak vlastně jen ten krumpáč, podobné "zbraně" mám v horrorech hodně rád. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jedno zábavné klišé střídá druhé, chvilku mi to vrtalo hlavou, ale pak jsem přistoupil na to, že to je schválně a tvůrci servírují to, co si cílová skupina asi přála, navíc ta humorná pomrkávání jsou perfektní. Asi zábavnější než jednička, ta byla serióznější, tohle už je točeno vyloženě s nadhledem. 70% a vypadá to, že Norové rozjíždějí vlastní franšízu. Trojce bych se nebránil a vzhledem k obrovské návštěvnosti filmu v Norsku ani moc nepochybuji. -- P.S. Uvidíme jak v v Norsku v dubnu zaboduje nový film režiséra Temných lesů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa skrývajú pocity nadšenia, keď po ultimátnej prvej časti prišlo pokračovanie, ktoré takmer dohnalo jej kvality. Vždy som zvedavý ako sa tvorcovia vykrútia zo záveru predošlej časti a pri tejto realizácii stačil naozaj jednoduchý nápad, ktorý sa však dočkal veľmi dobrej realizácie. Luxusná porcia napätia, ktorá každého horrorového fajnšmekra zasýti nielen ako jednohubka, ale aj ako hlavný filmový pokrm. Ako predjedlo by som síce pre úplnú prehľadnosť odporúčal pozrieť si ešte lepšiu prvú časť, no neznalcom jej absencia až tak neuškodí. Znalcom sa dáva na vedomie, že sa chystá ďalšie pokračovanie, takže severské ľadovcové kopce budú opäť nasiaknuté krvou. 85%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama