Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem vážně nežral. Mainstream pop není můj žánr a tak se tomu ani nemůžu divit. Z těch úžasných "superstar" dnes vyzní již pouze jména dvou a to ještě při štěstí. Asi za to ale vážně může pouze můj hudební (ne)vkus. Hvězdička za hvězdnou pěchotu a sem tam nějaký fór od moderátorů a porotců. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká hudby či zpěvu mě zajímá, takže jsem viděl všechny díly všech sérií a můžu říct, že když opominu moderátory a silně subjektivní názory Soukupa a Osvaldové, tak to bylo super. Zpěváci někteří excelentní, někteří nic moc, ale to k tomu patří. Ve 3. sérii to moderování zachránil Leoš Mareš, kterýmu tyto pořady jednoduše sedí. A na závěr si troufnu vyjmenovat pár lidí, kteří se chytli a je o nich slyšet jak v pozitivním i negativním: Aneta Langerová, Šárka Vaňková, Tomáš Savka, Sámer Issa, Míša Nosková, Petr Bende, Vlasta Horváth, Ali Amiri, Bára Zemanová. Kupodivu o Zbyňkovi Drdovi jako vítězi 3. řady není slyšet vůbec. Z těchto lidí bych udělal ještě menší výběr, protože spousta z nich zapadla do muzikálů a ty já nesleduju. Takže pro mě nejvýraznější: ANETA, PETR BENDE a bohužel hodně je slyšet i o SÁMEROVI. Ale to je vlastně úplně jedno. Hodnotím pořad a ten si ty 4 hvězdičky ještě zaslouží. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechutně obrovská komercializace a svou vtíravostí zprotivený fenomén, ale jako nápad to nebylo vůbec špatné, právě naopak v počátcích byl Česko hledá SuperStar vcelku zajímavý projekt, byť bylo odpočátku jasné, že jde jen o show pro diváky, než o profesionální výběr zpěváků (a pokud se běhěm soutěže nějaký talent skutečně našel, pak je to jen vedlejší, bonusový produkt). Bohužel s dalšími sériemi a příchodem reality show začalo člověku to neustálé servírování obyčejných lidí z ulice, jako je ta naše (myšleno s nadsázkou v masivních uvozovkách) lézt pěkně na nervy. Takové věci se rychle okoukají, rychle zprotiví a co čert nechtěl, nejsou ani nikdy včas ukončeny, ovšem stále si stojím za tím, že první série byla akceptovatelným zpestřením na televizních obrazovkách. 4/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ať si každý o těchto talentových pěveckých soutěžích myslí, co chce, ale osobně mi zas až tolik nevadí. Nikdy jsem neviděl úplně všechny díly – ale každou řadu jsem alespoň po očku sledoval. Když už nic jiného, tak s Hvězdnou pěchotou byla vždycky prdel. Některé děcka měla můj respekt, někteří si splnili své sny, jiní upadli v zapomnění – z jiných se staly jen rychlokvašky a následně rádoby celebrity vymetající nejrůznější společenské akce a večírky. V první řadě jsem fandil Anetě a kam to dotáhla. Neztratil se ani Issa, ale ten spíš jen plnil stránky bulváru a vymetá večírky, nebo Savka v muzikálech. Ve druhé byl dobrý Vlasta Horvát, leč bohužel se žádného velkého úspěchu nedočkal – to už byl/je vidět spíš Petr Bende – v novinách opět silikonová Nosková. No a ve třetí jsem si nejvíc oblíbil Báru Zemanovou, vítěz Drda taky nějak nezazářil, spíš postupně vypelichal. Co se moderátorů týče, tak Brzobohatý s Něrgešovou byli super, později nastoupil Mareš a začala bída. ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

První série nebyla špatná a dalo se na ni kouknout(až na nějaké přehnané mánie..), navíc díky ni se objevila výborná zpěvačka A. Langerová(které do teď fandím), takže za 60%. Druhá série nebyla žádná hrůza, ale určil bych ji spíše pro fanoušky tohoto pořadu, navíc, ikdyž vítěz zpíval uměl(V. Horvát), takových kvalit jako A. L. už určitě nedosahoval, 39%. Třetí série už byla otravná, vítěz jako by nebyl neboť podle mě neumí ani kvalitně zpívat 28%. Takže celkem za 42%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama