Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nerad to vůči tvůrcům Hvězdné brány říkám, ale Sanctuary je zhovadilost, a navíc směšná. Z počátku je to téměř doslovná vykrádačka několika spojených dílů pozdější série Krajních mezí, v dalších dílech to zase smrdí X-menem a podobnými věcmi. V podstatě se díváme na jedno velké modré plátno a ty animace jsou tak na úrovni počítačových her z roku 1998. Scénáristé už asi dlouho s nikým v reálu nemluvili a pokaždé když se objeví Chewbaca, nemůžu se ubránit smíchu. Je to uměle překombinované, rádoby šokující a jelikož se na každý díl nečeká zrovna krátkou dobu a má sotva 20 minut, není lehké vyznat se mezi přeběhlíky časoprostorového continua... ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za zpracování prostředí a herece. 3D zpracované okolí je vcelko pěkné škoda že tvůrci radši pak nesáhli i k virtuálním hercům, možná by pak nedošlo k fiasku při zakomponování herců do digitalního prostředí. I příběh celkovš je tak možná horší průměr, snažící se vytáhnout to nejlepší z různých žánrů. Jednat se o nějaký amaterský projekt tak smeknu klobouk, ale vzhledem k tomu že se jedná o dílko známých tvůrcí, tak nezbývá než prohlásit: "Kluci, něco tomu chybí!!" ()

Reklama

C.lementine 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledovala Hvězdnou bránu, ale chtě nechtě mám Svatyni ráda. Trvalo mi téměř celou sezónu nuceného dívání, než jsem si zvykla a začala hledat pozitivní věci na tomhle seriálu. Především bych chtěla ocenit nápaditost dílů. Každý má trochu jinou strukturu. Člověk by dopředu nemohl říct o čem epizoda bude a všechny se navzájem trochu liší. Na seriálu jde hodně poznat, že nepatří mezi ty nejvíce dotované a počítačová grafika někdy přímo bije do očí, tu ale podle mě naprosto kompenzuje bryskní humor a až nečekaně realistické reakce vzhledem k celé fantaskní situaci. Doporučuji tedy hlavně těm, kteří mají dost času nechat se pomalu unášet do světa abnormálů... ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Zejména pro fanoušky žánru sympatický seriál s docela zajímavými postavami, jak hrdinů, tak anti-hrdinů (bohužel, už ne tak moc záporáků). Zejména, co se obsazení poněkud... vytříbí. Bohužel, jsou tam i slabiny - je cítit, že to vznikalo postupně a živelně, takže příběhové linky neběží vždycky úplně hladce a promyšleně, zejména na efektech - ale i na výpravě - je cítit dost přízemní rozpočet, závěr začne trochu ulítávat žánrově a gradací poněkud jinam atp. Na druhou stranu to je vcelku uspokojivě uzavřené a vlastně ne tak moc dlouhé. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)

Reklama

Reklama