Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvely scifi serial. Z amaterskych webpisod preskocil na pomerne dobrou uroven normalniho scifi serialu. aktualne 4 sezony, na imdb 7.4/10. ================== NECTETE SI OSTATNI KOMENTARE POD 2 HVEZDICKY, KOMENTUJI JINY SERIAL - KOMENTUJI AMATERSKE WEBEPIZODY KTERE S TIMTO NEMAJI UZ NIC SPOLECNEHO !!! ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Praštila bych toho, kdo vymyslel, že česky se seriál Útočiště bude jmenovat Svatyně. Nedává to vůbec žádný smysl, zatímco útočiště to přesně vystihuje. Přiznávám, k tomuhle seriálu jsem se strašně dlouho nemohla dostat, ale nakonec jsem se donutila, kvůli jedné z mých nejoblíbenějších hereček Amandě Tapping. Po vleklém začátku se seriál konečně rozjel a já si ho začala užívat. Druhá řada už bylo úplně jiné kafe a výborný seriál. Na první řadě je strašně moc vidět, že je to všechno točené před zeleným plátnem, v druhé už skoro vůbec. Třetí řada zatím nedostahuje kvalit druhé, ale zase začínám mít ráda Teslu, kterého jsem v druhé řadě nesnášela. Amanda alias Helen Magnus je perfektní jako vždy, Robin Dunne jako Will je typický hezounek a nejlepší je Henry, tech support a nerd, až by si to mohl rozdat s partičkou z The Big Bang Theory či Rodneym McKayem. Když je řeč o něm, někdy na konci první řady jsem už přestala počítat herce z Hvězdné brány, kteří se tady obejvují. Bylo jich prostě moc :D ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Seriál s obrovským potenciálem jenž, ale nakonec zůstal né tak úplně využitý. Škoda toho, neboť pár dílů bylo opravdu parádních... Na seriálu je zajímavé, že je celý natáčen jen na zeleném pozadí. Musím pochválit povedené postavy jako Henry nebo John, ale především za vynikající a skvěle zahranou postavu upíra Nikoly Tesly. Seriál byl bohužel po 4té sérii ukončen. Pokud ho nebudete sledovat o nic zásadního nepřijdete, ovšem pokud ho sledovat budete, tak toho jistě nebudete litovat. 3* 68% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný seriál, zajímavý nejen svým zpracováním, ale i tématem. Jistě obdoba Dívky od jinud, Grimma a podobných, přesto nemůžu říci, že bych se nudila. Pochopitelně byly díly velmi dobré, průměrné i úplně odpadové, ale to tak je u všech komerčních seriálů. Za mne nejlepší postava, která táhla seriál díky hláškám dost nahoru je Nikol Tesla. Jako celek dávám dvě a čtvrt hvězdy, tedy 50%. Ps: navzdory nedotaženosti jsem ráda, že seriál nepokračoval, neboť měl sestupnou tendenci. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)

Reklama

Reklama