Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jak pročítám komentáře, většina lidí tady hodnotí webserál z roku 2007 a ne tento tv seriál z roku 2008. Což je velká škoda a zbytečně tomu shazují hodnocení. Tv seriál měl samozřejmě vyšší rozpočet a mohl si dovolit lepší triky, takže to už nevypadá tak uměle jako ve webseriálu. Příběh se pěkně rozjede a celé 4 sezóny drží napětí a člověk se teší na další díly. Určitě mrzí nakonec to zrušení, ale co se dá dělat. Jinak Amanda ve své nejlepší roli. 75% ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl první internetový seriál. Nebylo to špatný, ale občas byl znát menší rozpočet... Příběh taková normální fantasy blbost. Všimli si toho televize a jedna z nich to koupila, takže to teď běží jako normální TV seriál, kterej má prej docela úspěch. Tomuhle internetovýmu seriálu, ale nemůžu dát víc jak 2 hvězdy. ()

Reklama

Vala 

všechny recenze uživatele

¨Tenhle seriál mám opravdu ráda a vím o spoustě dalších,kteří by se mnou souhlasili.Skvělá Amanda Tapping v hlavní roli úžasného seriálu o utajeném světě.Nemusí se to líbit každému,je to totiž tak zvláštní,že si to najde pouze tu svojí skupinku diváků.Přesto si myslím,že 68% zde na ČSFD je krásné číslo. Za mě je to al rozhodně 100% :)) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia seriálov SG1 a SGA si vzali A. Tapping, ktorá sa spolupodieľa na seriály nielen hraním hlavnej postavy ale aj producentsky a vznikol tento pre mňa úžasný počin. Seriál, ktorý mi je šitý na mieru, keďže sa dokážem vyžívať v tajomnej temnej atmosfére:-) ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)

Reklama

Reklama