Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Shankland .. Děti jsou (posedle) zlé. Předvidatelné britské béčko o zvracejících a vraždících dětech. Ovšem nedokázalo mě svým dějem vtáhnout, přiblížit postavám obětí, postrašit a proč to všechno je vlastně nezajímavé. Že nedorazí přivolaná policie a záchranka ani za půl dne je škoda řešit. Ocenit jde tak maximálně vedení dětských herců. V této kategorii mladistvých vrahů radši sáhnu po Eden Lake nebo ještě lepší Orphan. Ty mají smysl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor, který doluje z dětského hororového potenciálu maximum. Ale na můj vkus až moc tlačí na pilu. Vychcaná kombinace střihu a hudby ústí v to, že to dokáže znepokojit téměř úplně vším a v jakýkoli moment, ale podle mě to chtělo trochu víc citu, šetřit s tím. Zkrátka takhle to vyvolává uměle huštěnou a vypsychovanou atmosféru, která je ale často spíchlá z 'ničeho'. Nevím, snad je jasný co tím myslím. Do půlky jsem to ale žral a sáňky byly super:) I přes ten z mého pohledu zásadní mínus je to zajímavý horor o tom, jak se malý spratci změní v pořádně velký kurvy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušný horor o deťoch, ktoré sa čímsi nakazia a začnú preto poľovať na rodičov. Avšak, podľa niektorých komentárov, to na kultovú záležitosť nevidím. Snímok síce zdobí perfektná, miestami pekelne mrazivá atmosféra a je to napínavé ako guma od trenírok, ale kvalitu často zráža imbecilné chovanie sa rodičov. To sa proste nedalo prekúsnuť, bolo to totiž dosť zlé. Záver s deťmi, ktoré prídu od ktohovie kade a práve v tom čase bol tiež divný. Nadpriemer s odretými ušami a len vďaka výbornej atmosfére. 70/100 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejuječenější horor, jaký jsem kdy viděl. V první polovině filmu neustále pištěly děti, v druhé polovině dospělí. I když je to spíš béčko, tak díky poněkud bizarnímu námětu je to docela úchylná zábava, obzvlášť pokud nemáte rádi děti. A za vytetovaného andělíčka z obalu Ágaetis byrjun na břiše jedné z postav dík! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Teda!! Husťárna jako prase. Asi budu mít žaludeční vředy, ale to snad přejde, protože nic podobného asi dlouho neuvidím. Na začátku jsem si říkal, proboha, co se asi tak může stát? A hle... Masakry motorovými pilami, třeba i v pátek 13. jsou oproti "piškotům" Medvídek Pú :-) Spousta lekaček a "dětská fantasie" zde neznají mezí... :-) Zajímavosti: Doporučuju si na začátku zapamatovat, čí jsou kteří "piškoti". Nebudete pak mít ze všeho takový guláš... :-) 85% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)
  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)

Reklama

Reklama