Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Downfall v dopĺňa príbeh herného Dead Spaceu len veľmi biedne, pretože objasňovať desivé udalosti na Ishimure je omnoho zábavnejšie prostredníctvom herných denníkov a audiozáznamov, než v tomto jednorozmernom, priemerne animovanom doplnku s primitívnym dejom a nezaujímavými postavami. Paradoxne sa najslabší z atribútov hry a to extrémne grafické násilie, zahŕňajúce gejzíry krvi, odseknuté končatiny a vyvrhnuté vnútornosti, preniesol do tohto filmu najvýraznejšie a najvydarenejšie. Samo o sebe je to však málo a myslím, že bez znalosti predlohy by ma to bavilo ešte menej. (5/10) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Napřed viděl (film), potom hrál (hru). Z hlediska hráče mi ten film přijde jako zajímavý doplněk, minimálně pro některá dějově hluchá místa a přímá propojení (zatímco ve hře jsme svědky fragmentu scény, ve filmu ji vidíme úplnou). Coby celek je ovšem film zoufalou ukázkou kresleného hororového béčka. Animace je strohá a snaha o „japonskou obrazovou rychlost“ se nedaří, i když tvůrci zkouší podobné vypravěčské fígle. Děj je jedno velké klišé a ani dialogy to nezachrání. Žánrové body to má jen za krev a vulgarismy, body dolů za tupé zpracování a opravdu nulový děj. V Dead Space: Downfall přiletí, vidí, střílí a… skončí před začátkem hry. Škoda, že se tvůrci raději nevěnovali samotnému propuknutí nákazy, takhle filmu naprosto chybí expozice a díky tomu nemá o čem vyprávět… ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie, že som si pozrel Dead Space pred tým ako som sa s chuťou pustil do rovnomennej pc hry (ktorú všetkými pahýľmi môžem len odporučiť) a potom znova skúsil animák. Rozdiel "pred a po" je nepatrný. Dej je riedky v oboch prípadoch, takže ani nezainteresovaný divák netápe a o nič podstatné neprichádza. Prísť, vidieť, zamordovať! O nič iné tu ani nejde. Ja som si v prequeli našiel všetko čo mám rád: vydarené spojenie žánrov (to hlavne), hlášky okorenené sprostými slovami, originálne monštrá (škoda, že sú tu prezentované iba štyri druhy), trhanie a rezanie končatín, čvachtavo vyšplechujúce vnútornosti z brušných dutín a to prosím celé v skutočne bohatých gejzíroch na červenú. O odkazoch ani nehovorím; u mňa doširoka rozgniavená papuľa akoby rozseknutá ostrým pahýľom nekromorfa pripomínajúca úsmev od ucha k uchu. Zamrzí poslabšia animácia postáv (niekto mal zrejme naponáhľo) a už raz spomínaný chabý dej. A to sa v prvej tretine buduje celkom napínavá atmosféra, ktorú, pre smolu väčšiny divákov, vystrieda razantná brutálna akcia. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Drsná krvavá horrorová jízda, bez inteligence, ale s tak silným tahem na branku, že to člověku málem utrhne koule... Neznám hru, hraju obecně málo. Ale toto mě velmi příjemně navnadilo. Není to úplný blábol, prostě je to nedotažený. A krve tam je opravdu hodně. Dětem bych to radši nedoporučoval... Velmi příjemný a zajímavě propracovaný vesmír mě na tu hodinu a čtvrt vtáhl a nepustil a velmi zaujal. Což se mnoha přitepleným hollywoodským áčkovým produkcím s mnohamilionovými rozpočty nepodaří ani zpola. Rád bych si z tohoto světa přečetl nějakou knížku, pokud kdy nějaká vznikla... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Odpuzovala mě animace postav (trhané pohyby, až moc animovaní oproti prostředí), ale masakry a potvory to zas vyrovnaly. Příběh taky jakž takž dobrej. Jenom mi v hlavě leží jedna nelogičnost - ve hře to končí tím, že Ishimura pod sebou vláčí ten nerost, ale na začátku hry tam žádnej nebyl. Ale to se dá odpustit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama