Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Počítačovou hru Dead Space považuju za nejlepší hororovou akční gamesu vůbec, takže jsem jako její oddaný fanoušek bral tenhle animák čistě jen jako jakýsi bonus. Samotný film mě ani nenadchl, ani nezklamal. Animace je mírně řečeno ošklivá a na vrub nevzhledného vizuálu jde i chabá atmosféra, což je jinak největší chlouba počítačové hry (nejednou jsem si cvrnknul do kalhot :-)). Přesto se myslím jedná o docela solidní hororový počin, který vnáší do Mrtvého vesmíru nové perspektivy, což ale diváci, kteří počítačovou hru nehráli, asi nedocení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ celkový dojem filmu mi pokazili moje široké možnosti, kvôli ktorým som hru dohral dávno predtým, ako sa vôbec film dostal na svetlo sveta. Je ťažké pozerať niečo a vedieť pritom, ako to skončí. Ale na druhú stranu ma film znova "nabudil" do ďalšieho zahrania tejto "perly" hráčskeho neba. K filmu je ťažko niečo viac povedať, pretože bol príliš krátky, ale to v podstate malo za následok zasa jednu nekončiacu akciu, podotýkam vysoko krvavú akciu aj na pomery animovanej tvorby, ktorej koniec našťastie neskazil klasický americký happy/omáčka/end a tak depresívna akcia, pri ktorej je smrť jediným vyslobodením z utrpenia pri záverečných titulkoch nekončí, ale priamo nabáda okúsiť jej technicky aj hrateľne brilantne spracovaný herný námet. Film 4 hviezdičky, hra "Must Have" hviezdičiek toľko, koľko je hviezd na nebi... :-) ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabší a trochu jsem se bál, že budou bojovat jen sami se sebou kvůli nějakýmu šutru. Ale postupně se to rozjelo a ty monstra opravdu stály za to. Navíc ústřední melodie je boží a parádně se k tomu hodí. No jestli hraná verze nebude levné béčko tak se těším jako malý kluk. Animák je na rozjezd dobrý....ale bát se u něj nedá, že jo...71% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento dospělácký animák je zároveň prequelem ke hře Dead space. Hru jsem nehrál, ale pokud jde ve šlépějích filmu, mohla by to být celkem zábava - už film samotný je dosti 'herní'. Jedná se o klasické 'vetřelecké' schéma, které je sice fajn, ale v tomto podání si na něj po čase vůbec nevzpomenete. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s najlepšou hernou hororovou akciou posledných rokov je to samozrejme ťažkopádny podpriemer, pretože ohranému béčkovému príbehu a sympaticky krvavým jatkám v dvojrozmernej priemernej animácii chýba akákoľvek "votrelčia" atmosféra a pocit zúčastnenosti, ktorý vám v hre nedal dýchať. A ak očakávate nebodaj nejaké zimomriavky, tak sa pri pozeraní posaďte do prievanu a škrípte si zubami. Ako doplnok pre fanúšikov hry je to však sympatický doplnok, ktorý doplní pár detailov, na ktoré ste boli počas hrania možno zvedaví. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama