Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Mám nutkanie dať plných 5*, ale musím dať priestor aj objektivite. Fajnová porcia luxusnej akcie. Súboj na nože, úplná balada. Spomenul som si na oldschool buddy akciu v čele so smrtonosnou zbraňou. Johnny Strong je absolútny masér a ten to film si dal ako malinu. V živote som o tomto bušičovi nepočul, ale chcem viac! Po akčnej stránke skutočná lahoda. Konečne som si mohol poriadne užiť akciu ako za starých čias, keď sa ešte nehralo na efekty a guľometný strih. Veľká spokojnosť. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne to pripada ako taka lacna videobeckova variacia Lethal Weapon. Ale aj ked bol rozpocet len minimalny a povedomejsie xichty sa tu len mihnu, tak spracovanie je perfektne. A za vsetko môze jediny chlapik (samozrejme s mnozstvom schopnych pomocnikov) na poste rezisera. William Kaufman si uz stihol vybudovat co sa tyka prestreliek na poli videobeciek podobne skvelu povest aku ma co sa tyka bitiek Isaac Florentine. Sinners & Saints su bohuzial dodnes jeho neprekonanym vrcholom vdaka tomu, ze skĺbil dokopy nielen neskutocne energicke a dokonale prehladne prestrelky ale aj zaujimavu zapletku so skvelymi postavami. A to ze sa inspiroval u Lethal Weapon vôbec nevadi. Mame tu skvele zohratu dvojicu detektivov (truchliaci biely magor v podani neskutocne charizmatickeho Johnny Stronga a rodinne zalozeny sympaticky cernoch Kevin Phillips, ktory sa v akcii tiez nenecha zahanbit pretoze este nie je too old for this shit), ktori vysetruju dost brutalny pripad vrazd. A kedze vrazdia bývalí vojaci, tak kvalitne prestrelky na seba nenechaju dlho cakat. Praca s kamerou, zvukom, rozmiestnenim superov je proste dokonala. Pomaly ani nemate cas si vsimat, ze sa to nonstop odohrava v polorozpadnutych budovach, kde sa chlapci mohli vyblbnut do sytosti. Na strane zaporakov exceluju bratia Mandylorci plus kopa no name drsnych xichtov. Niekomu môze byt luto, ze vzhladom na ucast nejakych znamych mien z MMA, tu je len jedna kratka bitka. Ale mne to nevadi a bitku beriem ako prijemny bonus. V kazdom filme bitky byt nemusia. Uplne bezchybne 4* nedam preto, lebo obcas sustia dialogy a ked absentuje akcia tak trochu drhne tempo, ale rozhodne to nie je tak zle, aby som mal nutkanie tieto sceny pretocit. Vysledkom je pôsobive videobecko na ktorom je vidno, ze sa vsetci zucastneni neskutocne snazili. Co dnes nie je samozrejmost. 7/10. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čistá náhoda mi priplietla pod nohy tento film a charizmu Johnnyho Stronga. Veľmi výdatný akčňák, ktorého modré podsvietenie si neviem celkom vysvetliť. Ale šlo sa v zabehnutých koľajách starých akčných krimošiek avšak v modernom šate. Ak od filmu zakaždým nečakáš, že Ťa duševne obohatí, tento Ťa podľa mňa k spokojnosti pobaví. A ako som spomínal. Ten Johnny je fakt dosť hviezdny materiál. Pre zaujímavosť do svojich filmov sám skladá hudbu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se musíte smát, jak hezky dokáže scénárista udělat z policejní jednotky bandu neuvěřitelných kreténů, to co totiž předvedl Kim Coates, by neudělal snad ani sjetej študák prvního ročníku policejní akademie.Když jsem po pár minutách na tu debilitu zapoměl, bavil jsem se syrovou akční řežbou, která mi svojí nekompromistností a vizuálem připomínala Nemilosrdnou Spravedlnost.Strong byl nekopromisní likvidátor a scény s upálením dost nechutné, jenže scénář psal opravdu idiot, ten černoškej latentní homouš byl na tečku a když scénář chvilku svištěl, zase se objevila nějaká dementní příšernost, když nakráčeli v klidu do toho baru už sem umíral vzteky a konec vlastně nic nevyřeší, páska se nepoužije, všichni umřeli zbytečně a postava Prochnowa vlastně postrádá úplně význam a nic se nevyřešilo...to jsem už skoro zvracel.Škoda, má to náboj a dokáže to neuvěřitelně strhnout, jenže celkový scénář je ve finále jeden z nejimbecilnějších který jsem kdy viděl, mohlo to být opravdu 5* pochutnání staré školy, panebože stačilo jen opravit ty nelogičnosti a dopsat pořádný konec s reportáží a onou páskou...která by vysvětlila o co vůbec šlo a např. záběr jak odvádějí Pronchowa v želízkách, no na konci jsem byl hodně zklamanej, takhle zabít ten skvělej potenciál snad poprvé sympatického New Orleans, drsnosti a zábavy se jen tak nevidí.60%.Bože.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)
  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama