Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět byl bohužel důkladně pohřben stylem vyprávění, neboť neustálé přeskakování z minulosti do současnosti a zpět mě extrémně nebavilo, což je velká škoda, protože téma "vyhledávání nacistických zločinců" není nijak často zfilmováno. Jinak mezi klady lze rozhodně počítat slušnou hereckou plejádu, včetně Jessicy Chastain, mírně démonického Jespera Christensena a Martona Csokase, kterému ale přeci jen seknou více záporné role. 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

K úplně přesnému popisu od verbala snad jen přidám dvě poznámky. 1) Pokud Mossad cvičí své agenty tak, aby jim zdrnul našlehanej dědek, určitě si nezaslouží ho mít. 2) V Berlíně té doby jezdilo podezřele mnoho nových trábošů, warťasů i barkasů. Trabi se dělal od roku 64, takže v r. 65 jich v celém DDR jezdilo tak možná 5. Wartburg 353 se dělal dokonce až od roku 66, takže tento vizionářský počin hebrejských věrozvěstů lze brát jen s úsměvem. Barkas byl, pravda, užitkový lehký náklaďáček, ale počet, který pět let od zahájení výroby, údajně brázdil ulice Berlína, je také trochu nadsazený. Soudruzi z NDR, jak je obecně známo, sekali jednu chybu za druhou, takže jediné, co se mi zdálo skutečně autentické, byla druhá existence nacistického zločince a děravá střecha ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka s velkou dávkou civilnosti a běžnosti. Hlavní trojici totiž tentokrát nejde o záchranu celé civilizace, nemusí ani bojovat proti armádě ozbrojených nepřátel nebo používat složité špionážní technologie. Její úkol je jednoduchý: Chytit ve Východním Německu nacistického zločince a deportovat ho na západ, kde bude čelit spravedlivému procesu. A i přesto, že je celá zápletka triviální a že kvůli započetí v přítomnosti předem víte, jak hlavní hrdinové musí dopadnout, tomu nechybí jistý prvek napětí. Jinými slovy takový dobře koukatelný nadprůměr, který bude ale se stejnou lehkostí i zapomenut. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tematika 2.svetova vojna, Nacisti, Mossad, hladanie spravodlivosti... O ano, to je moje... Da sa vobec tato tema pokazit? Mozno ano, ale v tomto pripade sa fiasko rozhodne nekona. Ako uz mnohi predo mnou napisali, zabudnite na koniec. Ten je ako keby z ineho nepodareneho filmu, ale to, co mu predchadza, je naopak velmi, velmi podarene. Na platne sledujete dve obdobia, dva pribehy, tri zivotne osudy troch mladych ludi. Dvakrat je vo filme pouzita veta: Co ak by sa dal vratit cas... Zmenili by sme nieco? Tuto otazku si kladieme mnohokrat aj my, a preto ma tento film tak velmi blizko k nam beznym ludom a je tak lahucko pochopitelny. Pretoze sa v postavach svojim sposobom vidime. A scena pri klaviri, kedy hra Mesacna sonata je absolutne existencialna a uchvatne vyjadruje emocne rozpolozenie vsetkych troch hlavnych postav... No dobre, dost uz bolo reci, proste si to pozrite a urcite neobanujete. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy agenti odvážejí chirurga z Birkenau v poštovním voze směrem na nádraží, minou tramvaj Tatra T5C5 československé výroby. Ta se ale začala vyrábět až v roce 1978. (spiritus)
  • V jedné ze scén je vidět i německý sanitní vůz Barkas, všestraný užitkový automobil, vyráběný v letech 1957 až 1991. (JARDAHONDA)
  • Remake měl mít v USA premiéru v prosinci roku 2010, ale díky rozepři mezi měnícími se majiteli distribuční společnosti Miramax byl termín posunut, díky čemuž film vypadl z klání o nominaci na Oscara, které v tomto období ve Spojených státech začíná. (272827)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama