Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVDA JE PŘEPYCH“....... /// Taky Izraelci mají svý ,,RED“. Jen nejsou tak zábavní, ani akční...., ale zato maj skříně narvaný kostlivcema. Jeden má dokonce jméno ,,Vogel“ a prej dřív makal v Birkenau. Jak se mohl dožít tak vysokýho věku? Ona totiž každá špiónská akce nemusí končit podle předpokladů..... To tenkrát před 30ti lety.... pohleďte na trochu akce, trochu napětí a užijte si kapku psychologický hry. Každá špiónská mise je zajímavá. A co teprv, když nejde podle plánu! Podle plánu nejde ani film. Z tohodle mohlo bejt slušný drama. A ne jen místama. Škoda, mám tyhle věci rád.... není to trága, jen takovej neurážející průměr, na kterej hned zapomenete. Pokud nejste na důchodkyně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,TOHLE“ jsem neviděl. 2.) Zjistím, na co bych si jako gynekolog měl dát pozor. 3.) Jsem chirurg. (Co furt všichni máte s tím Birkenau?) 4.) Thx za titule ,,SoulM@te“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtyř hvězdičkové ambice pohřbil neskutečně blbý závěr...bohužel. Když si ho odmyslím, tak jde ale o velmi solidní drama, které se místy ponořuje do žánrových vod thrilleru a dokáže diváka bavit v obou případech. Líbila se mi kombinace současnosti a minulosti, resp. přechody mezi těmito dějovými liniemi. Ještě jednou podotýkám, že závěr mě zklamal v takové míře, že nemohu dát lepší hodnocení, na které však Dluh dobrých 100 minut aspiroval. Škoda. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektně obsazený film s několika překvapivými dějovými zvraty, který ani chvíli nenudil. Děj se sice odvíjel pomalu, nicméně ve správných chvílích vždycky nějaká ta svižnější scéna přišla, a sledovat herecké výkony všech zúčastněných, zejména Jessicy Chastain a Helen Mirren, byl požitek. Pozornost si určitě zaslouží i pasáž s vězněným nacistou, která byla velice mrazivá, a dobrý závěr. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy, které na pozadí skutečných historických událostí popisují zcela smyšlený příběh. Takže to bylo mínus už do začátku. A ani historka o pozdě splaceném dluhu mě nijak nepřesvědčila, spíš otrávila nevěrohodností. Přece už v roce 65 nebyl v Berlíně takový chaos, aby KOUSEK DĚJE o nalezení zastřeleného muže nepsaly žádné noviny - tudíž Mossad by asi těžko uvěřil vyprávění trojice vyjukaných agentů, že ho teda, fakt jako, doopravdy, zastřelili, když o tom v německých novinách nevyšla ani řádka. Pseudomoralizující řeči o tom, že ti, kteří se mstí, jsou vlastně stejní jako jejich původní vrazi a mučitelé, už to jenom dorazily. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V jedné ze scén používá Vogel (Jesper Christensen) latexové rukavice. Ty se však začaly v lékařské praxi objevovat až okolo roku 1980, tedy celých 15 let poté, co se děj snímku odehrává. (pan Hnědý)
  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama