Reklama

Reklama

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Dokumentace třetího a čtvrtého druhu setkání neexistovala. Donedávna.
Provokativní thriller Čtvrtý druh je natočen podle skutečných událostí v odlehlém městě Aljašky, kde od šedesátých let dochází k záhadnému mizení lidí. Tento jev nebyl nikdy uspokojivě vysvětlen. Díky natáčení psychologických sezení s traumatizovanými pacienty objevila a shromáždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extremně znepokojující důkazy o setkání čtvrtého druhu, které vedly k obnovení vyšetřování záhadných zmizení. Dosud nezveřejněné archivní nahrávky z psychologických sezení doktorky Tylerové jsou zveřejněny i ve filmu. Jejich použití dělá z filmu Čtvrtý druh ještě mrazivější podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (860)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc lákavej námět, ale bohužel poměrně tragickej výsledek. Snad ještě nikdy mě v žádném filmu něco neotravovalo tak, jako zdejší "skutečné záběry". Už jenom ten rozhovor režiséra s doktorkou působí tak strašně nepřesvědčivě, že je až urážlivé, že se po nás chce, abychom tomu věřili. Herci neodvádí příliš dobré výkony, scénář vede odnikud nikam - v podstatě to mohl být desetiminutový dokumentární spot, neboť všechny příležitosti k nějaké zajímavé filmové scéně jsou zabity "skutečnými záběry", tzn. když se začne dít něco zajímavého, nastoupí "skutečná kamera", která však v tom okamžiku z paranormálních důvodů přestala natáčet. Takže divák vidí jenom zrnění a slyší výkřiky. A ten závěr, kterej naprosto nesmyslně dává pointu něčemu, co by ji bývalo (jako snad jediné) vůbec nepotřebovalo... to už jsem si fakt nevěřícně klepal na čelo. Myslím, že v nadpřirozeno svým způsobem věřím, ale rozhodně se mi proto nezačne líbit tento film. PS: Sovy nejsou, čím se zdají... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

The Fourth Kind: stupidní sračka! Ala Paranormal activity. Když se něco mělo dít, tak rozmazaná kazeta. Bože, neuvěřil jsem ani slovu. Kupa pomatenců. Milla Jovovich u mne klesla na minimum. A mimochodem, taky se občas ve 3:30 hod. budím..... a jdu do práce A za oknem občas vídám kosi a holubi. Je možné, že mne taky unášejí a znásilňují :-) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Největší problém je, jak strašně vážně se ten film bral a už vůbec ta první scéna s rotující Millou, která s kamenným výrazem přesvědčuje, že "byly použity archivní záběry" a "je na vás, čemu uvěříte," byla směšná. O to víc tragický jsou pak všechny dvoj-scény s filmovým a "pravým" záběrem, který jsou podle mě úplně zbytečný a navíc mi strašně lezla na nervy "pravá" doktorka Abigail s tím plačtivým výrazem a tenkým hláskem. Další zklamání bylo, že jsem až do konce trpělivě čekala, že konečně něco uvidím. Pokud nepočítám jeden úplně rozmazanej stín a ten asi vteřinovej záběr nad domem, tak, zřejmě v rámci věrohodnosti, nám neukázali nic a ta zrnící obrazovka mě časem těžce štvala. Mělo to ale pár tajemnejch momentů a ty 2* jsou přesně za dvě scény, který byly velice dobrý, a to jsou obě scény z hypnózy. Snad už ten trend hororů, co se "doopravdy staly," brzo přejde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmov o inteligentných a nadprirodzených veciach bude ešte veľa, každopádne tento medzi inteligentné a nadprirodzené určite nespadá. Je to len šikovne a účelne natočený mysteriózny thriller, ktorý využíva nefiktívno-fiktívne udalosti, ktoré sa stali-nestali. Režisér lišiacky použil všetky dostupné prostriedky, aby filmom vzbudil znepokojenie a spoľahlivo sa mu to podarilo. Každopádne, keby bol námet prezentovaný ako jedna epizóda z 'The X Files', určite by sa jednalo o jeden z vrcholných dielov. Priamo horrorových scén nie je vo filme veľa, ale podobne ako v nedávnom 'Paranormal Activity', keď prídu, tak stoja za to. Atmosféra je celkom dobrá, trošku trvalo, kým ma dokázal film zaujať, ale zaujímavé spracovanie, strih a kamera si ma veľmi získalo. Inak si ale myslím, že Osunsanmi veľkú budúcnosť nemá. 75%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje říkám: na UFO nevěřím. Jako malé dítě jsem jezdil k babičce...., spousta polí s obilím a kruhy žádné :o) :o), ale jedním dechem dodávám...... jestli se zítra ráno ( kolem 3.30 ) probudím a za oknem se na mě bude upřeně koukat sova, tak : buď jsem to večer kapánek přehnal v baru ( v tom případě vše v pořádku :o), ale pokud ne, tak na nic nečekám, raději to beru s rozeběhem a skáču z okna :o) Jak jsem již zmínil na UFO nevěřím, ale zcela upřímně, pokud bych jel na víkend na opuštěnou chatu zcela sám, DVD s tímhle snímkem bych si do báglu raději nepřibalil :o) Ten snímek není dokonalý, má své mouchy, ale za tu atmosféru a ( v mezích možností ) uvěřitelnou Millu Jovovich jako doktorku Abigail Tylerovou si nakonec to 3* hodnocení ode mě odnáší, přestože mu ke konci trošičku dochází dech.... p.s. no nic, jdu si raději pustit Cimrmana před spaním pro klidný spánek..... :o) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • V mestečku Nome v skutočnosti nemajú šerifa. (movemat)
  • Název Čtvrtý druh je odkazem na J. Allen Hyneka a jeho rozčlenění UFO. (3DD!3)
  • Skutečné město Nome na Aljašce je k nerozeznání od města filmového. Ředitel obchodní komory skutečného města po shlédnutí filmu prohlásil: "Fiktivní Nome je pěkné místo, přál bych si, aby jsme tu měli takové stromy." (_ksilt)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Reklama

Reklama