Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

freddy 

všechny recenze uživatele

K historickým filmům přistupuji s velikou nedůvěrou, protože už se mi několikrát stalo, že jsem se při nich nudil a že mi nesedlo to nezáživné prostředí minulých desetiletí a staletí. A tak jsem velmi váhal, jestli se podívat na tenhle film. Nakonec jsem tak učinil a je z toho ohromné překvapení, protože ač se příběh odehrává ve snobském a aristokratickém prostředí, tak to rozhodně žádná nuda není a je to docela koukatelný film. Jessica Biel v roli Larity rozviřuje poklidné vody aglického panství a já se u toho výborně bavil, hon na lišku či zajímavý obraz hlavní hrdinky byly rozhodně velmi vtipné části celého filmu. A ač ke konci filmu atmosféra trochu houstne, tak i přesto neváhám tenhle film označit za zdařilý, rozhodně jsem takhle dobrý příběh a vůbec celkově takhle dobrý film vůbec nečekal. Pobavil také Colin Firth, kterého evidentně těší, že jeho snacha Larita přinesla do nudného a zatuchlého prostředí trochu vzrušení a života, a potěšil také Kris Marshall, kterého mám v oblibě díky seriálu Moje rodina a který zde má bohužel jen vedlejší roli komorníka, ale rozhodně jeho účast potěšila. Takže když to shrnu, ač jsem od filmu nic nečekal a ač jsem se do poslední chvíle rozhodoval, jestli se na něj podívám, tak to nakonec dopadlo velice dobře a uděluji tak tomuto filmu zasloužené čtyři hvězdy. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasicky britská suchá komedie podle typických pravidel daného žánru. Na konzervativní britské panství se ze světa vrací mladý synek se svojí nově nalezenou drahou polovičku, která je ovšem Američanka a zároveň je diametrálně smýšlející nežli zbytek panství (kromě pana otce). Typická taškařice bez většího nápadu a nějakých zajímavějších momentů. Klasicky filmařsky odvedená práce, která Vás rozhodně ničím moc nenadchne, ale zároveň ani nijak nepobouří. Jak britské. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, krásné anglické dobové prostředí a takový ten nezaměnitelný britský humor - vypadá to skvěle, ale na mě to všechno působilo jako hodně nestabilní sestava, která se měla každou chvíli rozpadnout. Byla tam spousta vtipných scén, ale vedle nich byly i dost nudné pasáže. K hercům nemám výtky, protože výběr byl dobře zvolený a jelikož mám slabost pro dobové filmy, tak jsem si tu liboval. Zkrátka taková průměrnější komedie, která mohla být údernější a rozhodně se dala natočit lépe. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama