Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

hippyman 

všechny recenze uživatele

satira nastavující zrcadlo snobství a pokrytectví aristokratické konzervativní rodiny... humor není vždy jen suchý a ve filmu jsem prostě žral colinovu apatii a i-don't-give-a-shit komentáře... bohužel příšerně ukecaná a rozjívená první půlka bez většího smyslu mi nedovoluje jít na víc než 60% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Colina Firtha, zadumané hledění v dáli by nemuselo být jeho trademarkem, který musí cpát do každého filmu. Lekce neslušného chování je pěkný film, mám jistou slabost pro austenovskou Anglii a zde jsem si jí mohl užít do syta, přitom v pěkném vizuálním balení. Až na to Firthovo přemýšlivé čučení ( no jo, pan Darcy se nezapře) herecky perfektní, především Kristin Scott Thomas v roli typicky austenovsky hysterické matky. Příjemně překvapila i Jessica Biel. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapko. Popravde, na tento film som sa chystal strašne dlho a nakoniec si hovorím, prečo som to neskúsil skôr. Iskrí to v ňom od začiatku až do konca. Skvelé dialógy, humor, sympatická Jessica, ale najviac mi sadla postava otca v podaní C. Firtha, ktorého som nikdy veľmi nemusel, ale tu mu to sadlo dokonale. 80%. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama