Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vynikající.I když jsem příznivec peprnějších komedií,tahle se fakt povedla.První plus je obsazení,báječnej Colin Firth,skvěle vypadající Jessica Biel,děsnou matku perfektně hrající K.S.Thomas a i zbytek hereckýho ansáblu je vybranej skvěle.Celej film je prošpikovanej jemnym anglickym humorem,ale dvě scény jsou nadmíru povedený(pes,tanec).Rozepře mezi paní domu a její snachou byli kořením filmu a ukázali ,že angláni jsou opravdu velký suchaři a amíci zas cynici jak prase.Je jen škoda,že po hodině film přešel na trochu vážnější strunu a konec filmu jsem odhadl brzo před koncem.Takže nakonec dám 80%,i když jsem uvažoval i nad plnou palbou. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

satira nastavující zrcadlo snobství a pokrytectví aristokratické konzervativní rodiny... humor není vždy jen suchý a ve filmu jsem prostě žral colinovu apatii a i-don't-give-a-shit komentáře... bohužel příšerně ukecaná a rozjívená první půlka bez většího smyslu mi nedovoluje jít na víc než 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu obrovské překvapení, takhle jsem se u filmu nebavila už věky. Úžasný ostrovtip, okouzlující casting a naprosto svěží a neokoukaný scénář, to všechno zabaleno do vizuálu 20's. Filmu pak vévodí skvělý jazzový soundtrack, na kterém se taky podílelo duo Biel+Barnes. Jeden z nejlepších britských filmů za poslední dobu. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)

Reklama

Reklama