Reklama

Reklama

Eso

(pořad)
Hudební
Česko, 1994, 59 min

Účinkují:

Michael Viktořík (moderátor), Tereza Pergnerová (moderátor), Vítek Havliš (moderátor), Martin Kocián (moderátor), Aleš Lehký (moderátor), Václav Jelínek (moderátor), David Škach (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Pořád zabývající se populární hudbou, v němž každý týden uvidíte 11 videoklipů. Jejich pořadí v žebříčku můžou ovlivnit pouze diváci svým hlasováním. V každém díle také vystupuje host nebo hosté z hudební branže. (Pumiiix)

Recenze (242)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Eso je pořad, který už měl hodně moderátorů (z těch, na které si momentálně vzpomenu: Tereza Pergnerová, Yemi, Holki, Mareš). A bylo jich daleko více, ale to vlastně není důležité.. :-) Nejdřív, jsem se na to díval rád, JENŽE v poslední době rádoby vtipný Mareš to hodně kazí.. a přece jen, kdo má TV stanici Očko, tak toho "novinky" v Esu sotva překvapí, (pro nezasvěcené: co v Esu dávají jako novinku, to na Očku hraje cca. 2 měsíce :-) Plus občas (fakt spíše výjimečně), je tam i zajímavý a vtipný host.. a to se v sobotu ráno celkem hodí, když se vám ještě nechce přemýšlet.. :-) 50 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legenda - pořad, který jako první přinesl divákům parádní komerci v hudbě ( v dobrém slova smyslu ) - do pádu komunistů se moderní muzika div ne pašovala, rozhlasy nevysílali nic progresivního a až přišlo Eso a vydavatelství jako EMG Toco tak přinesli do Čech taneční muziku. Is it love.... Ačkoliv nemusím Terezu P., tak si tímto vydobila místo v historii i s tím svým Čágo belo šílenci. V dalších letech samozřejmě kvalita klesala i díky dalším moderátorům - internet, hudební stanice, nová rádia časem vymazala smysl podobných pořadů a dnes klesá i smysl hudebních televizí jako zprostředkovatele nových kapel a písniček. Pět hvězd dávám za eso devadesátých let jinak to časem spadlo až k odpadu. ()

Reklama

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem ho sledoval, jako zpestření dne. Moderátor Leoš Mareš mi u tohoto pořadu docela sedl. Skvělé návštěvy, výborný program. Vzhledem k tomu, že jsem sledoval Eso jenom v období Mareše takostatní nemůžu posuzovat. Byl bych ochotný dát i čtyři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že nova uknčila eso dávám 3. 54% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě když to začalo, tak jsem Eso žral a vydrželo mi to dost let pravidelného sledování a dalších pár let občasného zkouknutí. Pergnerová vytvořila kult a prakticky díky Esu zde 90% lidí poslouchalo eurodance, boybandy apod... (což dneska samozřejmě každý popírá). Co mě na Eso vždy vadilo byla absence mnoha skutečných rádiových hitů - ze začátku chyběly pomalejší věci a hlavně české věci, které se hrály všude kromě Esa, později byla spousta písniček zabita blbým sestřihem nebo nasazením, takže Esem prošuměla obrovská kopa megahitů bez povšimnutí. A co se týče moderátorů, v mezidobí mezi Pergnerkou a Marešem to byl prostě děs. ()

LetztesBiest odpad!

všechny recenze uživatele

No, vlastně ani nehodnotím přímo moderátory, už je to x-let, co jsem to naposledy viděl, ale vždycky mě nehorázně vytáčelo to zkracovaní klipů, protože ještě pamatuji doby, kdy internet, jaký má dnes skoro každý byl spíš sci-fi a člověk si nemohl jen tak kliknout na Youtube a podívat se, jak ten klip vlastně vypadá ... Vždycky mě neskutečně štvalo, že když už tam nějaký zajímavý videoklip byl, tak jsem neměl šanci ho nikde vidět celý, protože by tvůrce pořadu asi zabilo, kdyby se snažili udělat hudební pořad pořádně ... ještěže už jsou tyhle časy nenávratně pryč ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Eso bylo tak populární, že to nejlepší z hitparády vycházelo jako kazeta nebo CD ve formě kompilace nazvané „Čágo belo šílenci!“ Celkem vyšlo neuvěřitelných 30 pokračování. Ještě více dílů měla druhá „alternativnější“ řada nazvaná „Čágo belo tekno!“ (později pouze „Tekno!“) zaměřená na elektronickou muziku. Řada byla ukončena na čísle 70 a samotné vysílání Esa přežila o 5 let. [Zdroj: plzenoviny.cz] (Duoscop)
  • Za dob moderování Leoše Mareše vzrostla sledovanost pořadu na dvojnásobek. (Limetka_M)
  • Vítka Havliše, který pořad moderoval v letech 1998 až 1999, z pořadu vyhnali samotní diváci, kteří posílaly stovky dopisů se stížnostmi na jeho drsné vtipy. (Limetka_M)

Reklama

Reklama