Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

ripo 

všechny recenze uživatele

3*, aj to len s prižmúrenými očami ! Natiahnuté to bolo ako sopeľ na rukáve, scenár bol napísaný asi za 4 hodiny, hluchým miest ako maku, záverečná akčná scéna bola naťahovaná asi zámerne kôli tomu, aby sa minutáž vyšplhala ku stovke ..... Na začiatku neostré zábery jednej z kamier. Hudba bola len ako doplnok a nie súčasťou filmu. Bol to môj prvý film s legendou bojovách umení - Brucem Leem a výsledok ? Kyslý úškľabok na tvári .... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jako malý chlapec bych po takovém filmu nebyl 14 dní k zastavení. Ze dvou topůrek bych si nadělal nunčáky; z kusu plechu nastříhal hvězdice a na každého bych házel svojsky vyzývavý pohled... a dnes? Dnes bohužel sedím u compu a píši tento nemile nemilý komentář. Uznávám, že to Bruce Lee s kung-fu uměl; že byl a dodnes je Legendou, Pojmem. Ale jeho fušování do režisérského řemesla mi připadá imho tristní; přinejmenším v tomto filmu. Opomenu duchaprostou zápletku - divák to v tomto žánru vcelku snadno odpustí. Nenapadá mně však nic, co by bylo na tomto filmu filmařsky v pohodě. Předně: šíleně mně znervózňovala především kamera. Tak takhle jsem kameru ještě "ujíždět" neviděl. Chvílemi jsem přemýšlel, jestli při natáčení za tou kamerou vůbec někdo stojí. A pokud ano, jestli kameraman netrpí nějakou specifickou chorobou ztráty perpektivy, zacíleni nebo tak podobně. Pokud bylo nezabírání nebo jen okrajové zabírání "hlavního bodu děje" záměrem nebo pokusem o novou filmařskou techniku, tak s odstupem více než čtvrt století můžeme směle říct, že se tato technika neosvědčila. ;o) Herecké výkony? Jsem vcelku zvyklý na onu jakousi východoasijskou "teatrálnost" ve filmech... toto však bylo i na mně příliš velké sousto. Teatrálnost se mi vytratila a zbylo čiropouhé přehrávání. Shrnuto a podtrženo: S odstupem let jsem si myslel, že si u tohoto filmy nostalgicky zavzpomínám na mé dětské opojení z kung-fu filmů... dostavilo se bohužel jen zklamání a rozčarování. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť bojového umenia Bruce Leeho a dokonalá primitívnosť príbehu. To sú dve veci, ktoré ma ihneď napadnú pri tomto filme. Nezabudnuteľné kultové scény (´´nundžaky´´ a záverečný súboj s C.norrisom) doplňuje naprosto úbohá story, proti ktorej sú aj scenáre Seagalových filmov oscarové diela. Priznávam však, že mi to nejak nevadí a rád pretrpím príbehovú hluchotu a počkám si, keď Bruce zase začne kopať a preto si dovolím pridať jednu nostalgickú hviezdičku navyše. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, proč je toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů, těžko bych mu dokázal jednoznačně odpovědět. Bruce Lee je zde vynikající a pro začínajícího Chucka Norrise byla toto možná životní role. Všechny scény jsou tu skvělé a očividně točené s chutí, takže mi nikdy nedovolí, abych se nudil. Také k tomu možná přispívá i závěrečný boj. Chci ještě podotknout, že dost dobře nechápu, proč si tolik lidí myslí, že to nemá děj, ale to je otázka vkusu a názoru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cinske veci typu cchi, draky a kung fu ma vzdy dlhodobo uspesne obchadzali, ale pred nejakymi 7 - 8 rokmi som si pozrel jeden film s Bruce Leem na cele. A aj to na radu a naliehanie kamaratov. No a myslim si, ze kopa stvor a pat- hviezdickovych hodnoteni nie je namieste. Za prve, scenar k filmu je doslova primitivny, k tomu otrasne herecke vykony a katastrofalna rezia /ked na vzdialenost 4 metre nevidite hercom do tvare - lebo su rozmazane - musi byt nieco spatne ..../. Tieto 3 mnou spomenute veci tahaju film vyrazne nadol. Cele je to nehorazne nudne, az zaverecna bitka medzi tymi dvoma /Lee a Norris myslim..../ si zasluzi, aby som filmu dal 50 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Když je nájemný vrah v bytě Chen (Nora Miao) bit Tangem (Bruce Lee), dostává rány po celém těle, jen né do hlavy. Později je však vidět s monokly a ovázanou hlavou. (Epistemolog)
  • V roce 2010 se film umístil v anketě magazínu Empire ve stovce nejlepších filmů všech dob. (Hans.)
  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama