Reklama

Reklama

Nic než pravda

(pořad)
  • Slovensko Nič len pravda
Soutěžní / Talk-show
Česko, 2008, 50 min

Režie:

Petr Burian

Účinkují:

Petr Šiška (moderátor), Diana Kobzanová

Nová česká soutěžní hra s odměnou velkých peněz, moderována Petrem Šiškou. Soutěžící musí pravdivě odpovědět na 21 otázek, aby dostal největší výhru 5 miliónů korun (rozbris)

Recenze (175)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

U pořadů tohoto typu je složité je hodnotit. Do křesla si pozvete člověka z lidu, o kterém už předem víte, že má nějaký škraloup nebo trauma z minulosti (proto taky soutěžícím pokládají tak sto otázek ještě před natáčením, aby přizvaný psycholog poznal, na jaký škraloupek se mají ve studiu zaměřit). Začnete s jednoduchými otázkama (ukradl jste někdy něco v obchodě?), čímž docílíte toho, že si diváci k soutěžícímu vytvoří nějaký vztah. A pak vytáhnete ten škraloup a protože už předem víte, jaké odpovědi jsou pravdivé a jaké ne, soutěžícího necháte se emocionálně odhalit a odejít s prázdnou. Občas mu i můžete zničit manželství nebo rodinné vztahy. Ano, pro diváky je to zábava, dívat se na cizí neštěstí. Ukazuje to na nehezké lidské vlastnosti. A u soutěžících to ukazuje, co všechno jsou lidé ochotni prodat za vidinu peněžní výhry (svojí čest, dobré jméno, hrdnost, manželství, partnera či partnerku...). Nic než pravda (The Moment of Truth) je z určitého úhlu pohledu televizní žumpa, ale nedá se jí upřít to, že diváky zvrhle pobaví (proto dávám dvě hvězdy). Smutné je, že zase o kousek posunul hranice směrem vkusu směrem dolů. ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Není co řešit. Lidské osudy, touha po penězích a odkrytí největších tajemství... Není to vůbec tak jednoduché, jak to vypadá. Většina lidí si zničí reputaci, někdy i vztahy s rodinou a okolím a pak vyhoří na záludné otázce... Někdy totiž věříte, že mluvíte pravdu, ale ve skutečnosti sami sobě tak trochu lžete a nebo to nedokážete vtěsnat do odpovědi ANO nebo NE. Je to masakr a nikdy bych do toho nešel... Každopádně si to nezaslouží odpad. Je to jedna z mála "reálných" reality show, která má hlavu a patu, i když je dost morbidní. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete na místě zničit život, tenhle pořad je docela dobrá volba... No, z obýváku se na to koukat dá. To se pozastavíte nad tím, jaké sebevědomí musí mít člověk, který tam vleze. Skoro na každým se dá totiž něco vyhrabat. Ale co. Když už tam vlezou, tak proč si nezakroutit hlavou. PS. Ten moralizující moderátor mě šíleně irituje. Ale samozřejmně vím, že si hraje na dokonalého jen proto, že musí a má za to prachy... ()

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

Docela originální a zajímavý koncept pořadu o tom, co soutěžící ve svém životě provedl za špatnosti, nebo po čem by toužil. Bohužel normální lidé s normálním životem by se tam asi jen tak nedostali, protože nejsou pro televizi ničím zajímaví. Otázky po čase začnou spadávat do stereotypu a celá soutěž působí dost pochybným dojmem, když si ani sami účastníci neuvědomují své chybné odpovědi. A ani moderátor mi není zrovna dvakrát sympatický. Proto jen jedna hvězda za originalitu a bohužel i nevyužitý potenciál. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Objevila se někdy vaše sestřenice Anna ve vašich erotických fantaziích?“ „Jedla jste někdy psa?“ „Předstíráte někdy při milování s Honzou orgasmus?“ „Je pro vás představa sexu se dvěma dívkami natolik vzrušující, že byste kvůli tomu podvedl partnerku?“ „Nenáviděla jste někdy své rodiče?“ „Vyspala jste se někdy s přítelem vaší kamarádky?“ „Měla jste někdy sex s mužem starším, než je váš otec?“ Naše malá kotlina ještě neušla tak dlouhou cestu, aby byla připravena na podobný formát pořadu. Jó, za velkou louží nad Momenth of the truth „Homerové“ slintají blahy, ale u nás? Petra Šišku do budoucna nečeká mnoho minut na televizní obrazovce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Pořad NIC NEŽ PRAVDA se s drobnými obměnami rozšířil již do 43 zemí světa. Jejich přehled a popis některých zahraničních verzí naleznete ZDE (anglický text). (Lukaaasek)
  • Polygraf (nesoucí populární označení detektor lži) se používá v kriminalistice nebo při náborových akcích FBI a CIA. Dříve se hojně užíval k odhalení špionáží. (Lukaaasek)
  • V Kolumbii, která je kolébkou tohoto pořadu, byla prý soutěž zrušena poté, co zdejší moderátor položil soutěžící tuto finální otázku: "Zaplatila jste vrahovi, který zabil vašeho muže?" Žena odpověděla ANO a polygraf tuto odpověď vyhodnotil jako pravdivou. (Lukaaasek)

Reklama

Reklama