Reklama

Reklama

Nic než pravda

(pořad)
  • Slovensko Nič len pravda
Soutěžní / Talk-show
Česko, 2008, 50 min

Režie:

Petr Burian

Účinkují:

Petr Šiška (moderátor), Diana Kobzanová

Nová česká soutěžní hra s odměnou velkých peněz, moderována Petrem Šiškou. Soutěžící musí pravdivě odpovědět na 21 otázek, aby dostal největší výhru 5 miliónů korun (rozbris)

Recenze (175)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Český ekvivalent pořadu THE MOMENT OF TRUTH není pouhou kopii, naopak, je to jeho tvrdším bratříčkem, protože my češi jsme svině a chceme vidět cizí neštěstí, proto zjištujeme věci takové, jaké tam padají a ta prodějná děvka, pan Šiška, přilívá olej do ohně svými konzervativními názory, za které je placen. ()

RedHot

všechny recenze uživatele

Tento komentář budiž mou výjimečnou veřejnou zpovědí. Já, který hvězdičkuji i nábytek u sebe v pokoji, se tentokrát zdržím hodnocení. Já, který mám na vše názor, zůstanu v ústraní. Já, který moralizuje a káže, zůstanu mlčet. Proč? Kamarádka mi přes jistou modrou, všemi pseudointelektuály opovrhovanou sociální síť (no tak dobře, byl to facebook) přeposlala video, v němž nepříliš pohledná žena zjevovala v americkém odvětví této show své intimní taje. Ze začátku převažovaly otázky typu "plivla jste někdy někomu do jídla?", které by nečinily problém ani mě, ovšem moderátor přitvrdil a blonďatá američanka za chvíli odkývala, že svého manžela už několikrát podvedla a že by svatbu s ním vrátila zpět. Manžílek byl s celou rodinou ve studiu přítomen a zareagoval chlapsky - vzal to jako gentleman a jakýchkoli scén se moudře zdržel. Jeho úžasná ženuška již tak chytrá nebyla. Odmítla si ponechat současných sto tisíc amerických dolarů a vrhla se do hry o dvojnásobek. Otázka zní: "Myslíte si o sobě, že jste dobrý člověk?" "Ano," odpovídá soutěžící. Detektor lži si ale myslí něco jiného a tak soutěžící přochází o vše. O čest, manžela, přízeň rodiny, důstojnost i peníze. Jako věčně moralizující republikán bych v normálním případě neměl problém zanechat zde odpad! a věnovat se dalšímu hvězdičkování. Ale něco mě přimělo, abych to zahrál fér. Po skončení videa jsem totiž cítil něco víc než jen opovržení a odpor. A to zvědavost. Kdo se zesměšní v příštím díle, kdo koho urazí, kdo se veřejně hlouběji ponoří do morálního hnoje. A (Bůh mi odpusť) já si ten další díl pustil. Můj žebříček hodnot zaskučel bolestí. Proč jsem to udělal? Snad z oné pověstné člověčí zvědavosti, snad z dychtivosti po novém skandálu, po novém splašku duševních fekálií. A tak, ačkoliv bych si to přál, odpad! dát nesmím. Z upřímnosti k filmu a k sobě samému. Bůh nám pomáhej, jsme totiž jenom lidi. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ano, patřím k typům, kteří nepohrdnou mrzkou zábavou založenou na cizí blbosti. Přesto tento pořad v čase ztratí šťávu. Ano, původně bylo zábavné sledovat zkrachovalé existence, které se snaží na svém smutném životním příběhu vydělat. Pak se ale začne soutěž opakovat. Navíc, když člověk ví, že se ta soutěž vyhrát nedá, začne hledat hlubší smysl ve sledování pořadu a pak už mu zbývá jen krůček od toho, aby přepnul. ()

m.a.rtin odpad!

všechny recenze uživatele

Soutěž o tom, jak zničit život člověkovi a aby televize netrpěla pocitem viny, zaplatit mu za to. Vlastně jsem ani moc nepochopil, jak ten počítač určuje, co je jasná lež a co je jasná pravda - přeci jen u spousty otázek je to dost subjektivní a kdybych měl odpovídat já, tak sám vlastně často nevím, jestli to, co řeknu, že jednoznačná lež nebo jednoznačná pravda. Pochybností o "férovosti" tohoto pořadu mám více, nedávám hodnocení "odpad" moc často, ale tento pořad si ho jednoznačně zaslouží. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, jací jsou lidé hloupí a pro peníze by udělali vše. Často velmi smutné a šokující. Nejvíc se mi na téhle "soutěži" ale líbilo, že ji všichni zuřivě sledovali a nadávali, jaká je to hloupost a vesele ji stejně sledovali dál. Ano, je to koňárna, ale komedie to byla dobrá a proto jsem pár dílů viděla (ty zahraniční byly opravdu o dost drsnějsí než u nás). Zkrátka blcům se smát smí, od toho na světě přece jsou :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Polygraf (nesoucí populární označení detektor lži) se používá v kriminalistice nebo při náborových akcích FBI a CIA. Dříve se hojně užíval k odhalení špionáží. (Lukaaasek)
  • Soutěž NIC NEŽ PRAVDA nemá své kořeny ve Spojených státech, jak se mnozí mylně domnívají. Skutečnou zemí původu je Kolumbie, kde se pořad poprvé objevil pod názvem NADA MÁS QUE LA VERDAD. (Lukaaasek)
  • V Kolumbii, která je kolébkou tohoto pořadu, byla prý soutěž zrušena poté, co zdejší moderátor položil soutěžící tuto finální otázku: "Zaplatila jste vrahovi, který zabil vašeho muže?" Žena odpověděla ANO a polygraf tuto odpověď vyhodnotil jako pravdivou. (Lukaaasek)

Reklama

Reklama