Reklama

Reklama

StarDance aneb když hvězdy tančí

(pořad)
TV spot 1
Taneční / Hudební / Soutěžní
Česko, 2006, 63x75 min

Režie:

Roman Petrenko

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Tereza Kostková (moderátor), Aleš Háma (moderátor), Mahulena Bočanová, Jan Čenský, Jana Švandová, Roman Vojtek (více)
(další profese)

Známé české osobnosti pod vedením profesionálních tanečníků pilně trénovaly, aby zaujaly nejen porotu, ale především diváky. Předváděly brilantní taneční kreace, které byly v mnoha případech vykoupeny desítkami bezesných nocí, litry potu a modřinami. Těšit se můžete na skvostné taneční výkony, světové hity v atraktivním podání Martina Kumžáka a jeho Moondance Orchestry, luxusní zábavu, výroky nesmlouvavé odborné poroty i hlášky pohotových moderátorů! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

TV spot 1

Recenze (255)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ze StarDance jsem nikdy neviděl v kuse celý díl, přesto si dovolím hodnotit. Protože jsem viděl spoustu jednotlivých fragmentů, obě naše babičky to rády sledují a občas o tom mluví. Také jsem viděl mnoho rozhovorů v různých talkshow, kde se k tomu stočila řeč. Jde o osvědčený koncept ze zahraničí, který se velmi dobře podařilo přenést k nám na obrazovky. Formát pořadu dokáže napnout, Marek Eben jako moderátor je extra třída a známé osobnosti přitáhnou diváky. Vcelku je to velmi dobrý a úspěšný mix. Za mě je tu jeden zásadní problém, moc mě nebere tanec, proto zůstávám na dvou hvězdách. Koho tanec baví a rád jej sleduje, může si připočítat další dvě hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím, co proti tomuto tanečnímu pořadu máte. Nejsem jeho zarytým příznivcem, který by viděl všechny díly, ale nemám nic proti tomu zalehnout k televizi a mrknout se, jak známé tváře tančí s profíky. Někteří tančí opravdu pěkně, sem tam vykoukne i holá prdelka (že Veroniko :D). Eben a Kostková jsou už sice poněkud slabší, než tomu bylo v počátcích jejich spolupráce, ale tak to je dáno i zdravotními problémy moderátora. Klasická průměrná podívaná… ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tanec miluji, takže tento pořad hodnotím celkem vysokou známkou. Kdybych tanec ráda neměla nebo mi byl lhostejný, rozhodně by to stálo tak za maximálně dvě hvězdy. Ale protože to tak není, s radostí vítám každou novou řadu. Je docela zajímavé, co ze sebe "netanečníci" dostanou a jak se postupně zlepšují. Kolikrát dokáží i hodně překvapit, jako například Aneta Langerová v poslední řadě. Co mě na tom deptá nejvíce, je hudba. Kumžákův spolek budiž a dejme tomu, ale výběr skladeb k jednotlivým tancům je jedna velká příšernost. Ale je to zřejmě dle světového modelu. Jak jsem stačila postřehnout, děje se tak ve všech možných krajinách, nejen u nás. Zvláště latinskoamerické tance prezentované na hudbu, která nemá s latinem ale vůbec nic společného, mi kazí celkový zážitek. Pár příkladů hovořící za vše: Michael Jackson – You Are Not Alone (rumba), Madonna – Like A Virgin (cha-cha), No Doubt – Hey Baby (samba), Beyoncé – Halo (rumba), Robbie Williams – Somethin' Stupid (rumba) atd., atd. První řada mi utekla, ale z ostatních mě nejvíce dostala Monika Absolonová, již zmiňovaná Aneta Langerová, Zuzana Norisová a Táňa Vilhelmová. Tanečnice par excellence. PS: „K tanci se v historii už vyjádřil kde kdo. Ale představte si, že se k tanci vyjádřil i Karel May, slavný autor Vinnetoua, který napsal, že tanec je neustálá změna stanovišť, která má za následek velmi neefektivní pocení.“ (Marek Eben před druhým soutěžním tancem Aleše Valenty a Ivy Langerové) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Máte-li si vybrat mezi sledováním Stardance, vyhlašování Zlatých slavíků a předáváním cen Elsa, zjistíte, že tento přímý přenos je nejkoukatelnější. První dvě řady šly mimo mě. Zaznamenal jsem jen koutkem oka Táňu Wilhelmovou, ale díky tyršovskému pojetí Míry Bosáka jsem koukal na 3. řadu. A kromě Bosáka jsem obdivoval taneční um všech zúčastněných i pohotovost moderátorské dvojice. ---------------- 4. a 5 řadu jsem v předvánočním čase sledoval s nadšením. V 5. řadě jsem fandil všem, ale freestyl Katky Baďurové v choreografii Jana Ondera byl maniakální:-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je snad příliš přísné, protože jde bezpochyby o to lepší, co se v žánru reality show na obrozovkách objevilo, ale můj vztah k podobnému druhu pořadu je dán jednak tím, že nemám rád celebrity a systém, který je vyrábí, a jednak nemám rád sám žánr reality show, protože jeho častý výskyt zmenšuje prostor pro dramatickou hranou tvorbu. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (2 343)

Zajímavosti (46)

  • Úvodní díl jedenácté řady vidělo 1,54 mil. diváků starších 15 let (podíl pořadu přesáhl 40 %), čímž se pořad StarDance stal s velkým náskokem nejsledovanějším pořadem večera a také celého dne. (rublik05)

Související novinky

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama