Reklama

Reklama

StarDance aneb když hvězdy tančí

(pořad)
TV spot 2
Taneční / Hudební / Soutěžní
Česko, 2006, 63x75 min

Režie:

Roman Petrenko

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Tereza Kostková (moderátor), Aleš Háma (moderátor), Mahulena Bočanová, Jan Čenský, Jana Švandová, Roman Vojtek (více)
(další profese)

Známé české osobnosti pod vedením profesionálních tanečníků pilně trénovaly, aby zaujaly nejen porotu, ale především diváky. Předváděly brilantní taneční kreace, které byly v mnoha případech vykoupeny desítkami bezesných nocí, litry potu a modřinami. Těšit se můžete na skvostné taneční výkony, světové hity v atraktivním podání Martina Kumžáka a jeho Moondance Orchestry, luxusní zábavu, výroky nesmlouvavé odborné poroty i hlášky pohotových moderátorů! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (255)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

„StarDance“ je zábavný produkt pre nenáročných televíznych konzumentov, ktorým stačí sa večer vyvaliť na starý gauč a čučať na to ako na obrazovke poskakujú v žiari reflektorov české pseudo-celebrity. Úroveň ich tanečných schopností je hodnotenená porotou štyroch mediálne známych odborníkov, ktorí to berú tak vážne ako keby už na svete na ničom inom nezáležalo. Táto show bežala aj na Slovensku, pod názvom "Let´s Dance", prakticky sa jednalo o to isté. Nepáčilo sa mi to a nepáči sa mi ani táto česká verzia. Tanec, to nie je nič pre mňa. * ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Záleží na konkrétní řadě, nicméně nějakou změnu by už to obecně chtělo - v současné době mi pořad přijde až příliš konzervativní a nechápu, proč ČT nepřijde s nějakou invencí (a Genzer v porotě například za mě moc dobrou invencí nebyl). V rámci českých pořadů ale StarDance určitě i tak patří k tomu lepšímu, co můžeme na obrazovkách vidět. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tanec miluji, takže tento pořad hodnotím celkem vysokou známkou. Kdybych tanec ráda neměla nebo mi byl lhostejný, rozhodně by to stálo tak za maximálně dvě hvězdy. Ale protože to tak není, s radostí vítám každou novou řadu. Je docela zajímavé, co ze sebe "netanečníci" dostanou a jak se postupně zlepšují. Kolikrát dokáží i hodně překvapit, jako například Aneta Langerová v poslední řadě. Co mě na tom deptá nejvíce, je hudba. Kumžákův spolek budiž a dejme tomu, ale výběr skladeb k jednotlivým tancům je jedna velká příšernost. Ale je to zřejmě dle světového modelu. Jak jsem stačila postřehnout, děje se tak ve všech možných krajinách, nejen u nás. Zvláště latinskoamerické tance prezentované na hudbu, která nemá s latinem ale vůbec nic společného, mi kazí celkový zážitek. Pár příkladů hovořící za vše: Michael Jackson – You Are Not Alone (rumba), Madonna – Like A Virgin (cha-cha), No Doubt – Hey Baby (samba), Beyoncé – Halo (rumba), Robbie Williams – Somethin' Stupid (rumba) atd., atd. První řada mi utekla, ale z ostatních mě nejvíce dostala Monika Absolonová, již zmiňovaná Aneta Langerová, Zuzana Norisová a Táňa Vilhelmová. Tanečnice par excellence. PS: „K tanci se v historii už vyjádřil kde kdo. Ale představte si, že se k tanci vyjádřil i Karel May, slavný autor Vinnetoua, který napsal, že tanec je neustálá změna stanovišť, která má za následek velmi neefektivní pocení.“ (Marek Eben před druhým soutěžním tancem Aleše Valenty a Ivy Langerové) ()

sskrblik odpad!

všechny recenze uživatele

Raz dva tři ča ča, raz dva tři měla tanga, raz dva tři samba Deža Féró.... to spolu roztáčejí na pangejtu. Kůl podíváná u které se dá snad jen ocenit necudné kostýmy tanečnic. Marek Eben už je dávno za zenitem a jeho vtípkům se už ani nikdo neuchechtne, spíše se mu akorát tak navalí. Tehnle způsob sobotní večerní zábavy zdá se mi poněkud nešťastným. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je smutné, jak všeobecně špatný vztah Čechů k tanci (nemyslím samozřejmě pogo, disko a podobné) ovlivňuje náhled na tento pořad. Mrzí mne to, neb můj názor na StarDance je zcela opačný než většiny zde blátoházejících. Pří hlubším zamyšlení se tomu však dá pouze stěží podivovat. Většina diváků by taktéž jistě nejuchala kvůli zainteresovanými do nebes vynášenému pořadu o pletení svetrů. My prostě svetry nepleteme -> hnůj. Stejné je to se StarDance - nezajímá mne tanec a nikdy jsem ho nepěstoval -> hnůj. A to je škoda, neb je zajímavé vidět známé tváře šoubyznysu na tanečním parketě; dostávají tak jedinečnou příležitost ukázat, že nejsou jen komeční ksichty ze seriálů nebo jenom blbé zpěvačky. Užitečná je i porota, která vnáší do soutěže pohled profesionálů. Moderátorská dvojice je též vhodně zvolena - Marek Eben sám o sobě je záruka kvality, Kostková sice sem tam žbleptá, ale jinak zdatně sekunduje. Celou tuto mou obsáhlou stať trefně shrnuje uživatel Paldini slovy "kdo netančí, nepochopí"... 90% ()

Galerie (2 343)

Zajímavosti (45)

  • V sále je 13 kamer, z toho je jedna umístěna na kamerovém jeřábu, jedna na steadicamu, jedna na otočné hlavě na stropě, jedna na velké kamerové jízdě a jedna na malé kamerové jízdě. V zákulisí je přibližně 30 zrcadel. [Zdroj: stardance-2013.chytrazena.cz] (Duoscop)
  • Soutěžící páté řady Barbora Poláková prozradila, že jediný ples, který před soutěží navštívila, byl její maturitní, kde se hned na začátku opila a na tanec nakonec nedošlo. (Olík)

Související novinky

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama