Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dáno mě AZ-kvíz až přímo iritoval, ale když jsme teďko začali doma hrát stejnojmennou stolní hru, tak jsem se i během nudných chvil začal vracet na YT k highlightům tohoto pořadu, ať už těm bizarním či naprosto normálním, a koncept se mi v rámci všech možných patetických vědomostních soutěží líbí zdaleka nejvíce. Sice mi 3/4 otázek přijdou nad síly normálního člověka, ale semtam se dozvím i leccos zajímavého. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž nikdy nebyla nic extra, ale je na ní něco, co mě nutí se k ní vracet. Člověk si tak nějak hodně pasivně rozšiřuje obzory. Je pravda, že moderátorská dvojice se perfektně hodí do panoptika České Televize a jejich humor bývá křečovitý. Soutěžící bojující o stokoruny nejsou většinou moc věkově rozmanití, ale to k diváckému zážitku ani tak nepatří. Jelikož jsem nikdy nebyl fanda fotbalu, AZ-kvíz mi sledování zápasu a prostor pro emotivní rady, jak to hrát, dobře supluje. A tuhle znáte? http://www.youtube.com/watch?v=_tmS_KLHIc8 ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Aleš a Evička jsou fajn moderátoři, a tento pořad není sice příliš zábavný, ale je poměrně pohodový, přínosný, a také si vyzkoušíte od obrazovek, jak na tom jste s vědomostmi. Zapojení strategie je taky fajn, pořadu bych dal za doby, kdy jsem ho sledoval 4*, ale nemůžu kvůli některým odlišnostem v pravidlech před (o náhradní pole se losovalo??) a po (časové omezení jednoho kola) období největšího zenitu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže mám rád, ale zrovna tahle mi přijde taková suchá, nezajímavá. Otázky buďto směšně lehké, nebo moc těžké, občas vyloženě debilní. A když už rozdávají jako cenu útěchy knihy, tak bych čekal trochu jinou úroveň, nějakou klasiku světové nebo české literatury, a ne trapný moderní sračky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pořad na minimálně čtyři hvězdy. Poměrně těžké, ale ne nemožné otázky a první písmeno, k tomu nutnost si hlídat soupeře a jeho tahy. Ve své době pecka. --- Postupem času se to ale okoukávalo a okoukávalo a ani ty změny to holt nemohly zastavit. Přišlo mi, když jsem na to čas od času narazil, že i otázky se zesložitěly, krom vzhledu a nějakého časového limitu se na tom změnil jen věk moderátorů a Eva si prodloužila příjmení na suverénně nejdelší v TV, Brettschneiderová-Machourková-Lorem-Ipsum-Dolor-Sit-Amet. Po tolika letech ale už dnes pořad působí až jako vedlejší odnož projektu Retro, ačkoliv je to paradoxně stále asi nejlepší soutěžní pořad, kde musí mít soutěžící v hlavě. Hromady vznikajících a zanikajících rádoby soutěží o hromady peněz, kdy soutěžící v podstatě nemusí nic vědět a znát, mi přijdou oproti tomuhle fakt bídné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama